AKP de kurtaramadı! Ağaoğlu’nun projesi patladı

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2022 Cuma 9:45 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2022 Cuma 12:58 pm

Son yıllarda maddi sıkıntı içerisinde olan Ali Ağaoğlu son konut projesini tamamlayamadı.

İktidarın, Finans Merkezi inşaatını 1,6 milyar TL’ye devralan Ali Ağaoğlu’nun maddi sıkıntıları bitmedi. Ağaoğlu, başladığı konut projesini tamamlayamadı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Ağaoğlu İnşaat’ın 2017 yılında İstanbul’un Çekmeköy İlçesinde, Ağaoğlu Çekmeköy Park adı altında başladığı konut projesi tamamlanamadı. Yüzlerce kişi mağdur oldu.

Ağaoğlu İnşaat 2017 yılında İstanbul’un Çekmeköy İlçesinde, Ağaoğlu Çekmeköy Park adı altında bir konut projesi inşa etmeye başladı ve projenin 2020’de tamamlanacağı açıklandı. 6 Ekim 2017’de Projenin tanıtımında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Bu araziyi 20 küsur sene önce almıştım. Şu anda 150’nin üzerinde kişi para yatırıp sözleşmesini yaptı. Toplam 738 dairemiz var. İddia ediyorum ki bu ay içerisinde bu projenin de satışını tamamlarım” dedi. Ancak proje bir türlü tamamlanamadı ve dairelerin tamamı satılamadı. Projeden daire alan çok sayıda yurttaş ise mağdur oldu.

YETKİLİLER 2023’TE TESLİM EDİLECEK DEDİ

Ağaoğlu İnşaat’ın yetkilileri ise imar planları iptal edildiği için projenin tamamlanmadığı öne sürdü. Şirket yetkilileri, “Daha önce teslim etmemiz gereken bir projeydi. Bölgede Çekmeköy Belediyesi’nin Mimarlar Odası’nın açtığı bir dava sebebiyle, Çekmeköy’ün 5 mahallesinde imar planları iptal edildi ve inşaatı yapamadık. 15 ay sürdü bu süreç. Sorunlar çözüldü, ruhsatlar yenilendi ve tekrar hız kazandı proje. 2023’ün son çeyreğinde bu sefer kesin teslim edeceğiz. 738 konutlu bir proje inşa ediyoruz. 1+1 dairemiz 4 milyon 400 bin TL’den başlıyor. 2+1 5 milyon 600 milyon TL’den, 3+1 9 milyon TL’den ve 4+1’ler ise 15 milyon TL’den başlıyor. Şuan tek devam ettiğimiz proje de burası” diye konuştu.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ PROJESİNİ DE BİTİREMEDİ

Ali Ağaoğlu, yapımına 2012’de başlanan ve bir türlü tamamlanamayan İstanbul’daki Finans Merkezi projesiyle de gündeme gelmişti. İktidar, 10 yıldır Ümraniye’de Sermaye Piyasası Kurulu, Banka Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank Genel Müdürlüğü ile Merkez Bankası’nın taşınacağı bir finans merkezi inşa ediyor.
2012’de bu proje için Emlak Konut’un düzenlediği ihaleyi Ali Ağaoğlu aldı. İnşaat çalışmalarının 2016 yılında tamamlanacağını açıklamıştı. Ancak ofis, AVM, rezidans, 5 yıldızlı otel, 2 bin 500 kişilik konferans salonu ile mağazaların da yer aldığı proje bitirilemedi.

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi