Kocaeli’de patlama! Evler tahliye edildi

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 11:19 am - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 11:19 am

Kocaeli’nin Derince ilçesinde yapılan alt yapı çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patladı. Kazı yapılan yerde bulunan evlerdeki vatandaşlar tahliye edilirken, doğalgaz akışı kesildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Derince ilçesinde bulunan Bezendi Sokak’ta altyapı çalışması yaptıkları sırada kepçenin doğalgaz boru hattına çarpması sonucu boruda kaçak meydana geldi. Kısa sürede çevreyi ve evleri doğalgaz kokusu kaplayınca sokakta panik yaşandı. Haber verilmesi üzerine itfaiye, polis ve belediye ekipleri geldi. Kazı yapılan sokakta bulunan vatandaşlar evlerinden tahliye edildi. Ekipler emniyet şeridi ile sokak giriş ve çıkışını kapattı. Daha sonra doğalgaz kesilerek borunun onarımına başlandı.

Doğalgaz sesinin kendilerini ürküttüğünü ve çok korktuklarını söyleyen Aydın Usta, “Bir anda güçlü bir ses duyduk. Kazı yapılırken boruyu patlattılar. Evlerin içerisi doğalgaz kokusuyla doldu. Evlerde oturan vatandaşların binalardan çıkmaları istendi. Bizde hemen evimizden çıkarak uzak bir noktaya gittik. Çok korktuk ve endişelendik.” dedi.