KKTC’de sandıktan muhalefet çıktı!

Yayın tarihi: 26 Aralık 2022 Pazartesi 10:45 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 10:45 pm

KKTC’de gerçekleştirilen yerel seçimde sandıktan ana muhalefet çıktı. Resmi olmayan sonuçlara göre, CTP 7 belediyeyi kazanarak yerel seçimlerde en çok belediye başkanı çıkaran parti oldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Buna göre, ana muhalefette bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 7, iktidarda olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) 6, bağımsızlar 3, Demokrat Parti (DP) ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) birer belediye başkanlığı kazandı.

Türkiye’den KKTC’ye yarım milyon hibe

KKTC Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ülkedeki 208 bin 236 kayıtlı seçmenden yüzde 68,85’inin seçimlere katılım sağladığını duyurdu. Seçmen; 18 belediye başkanı, 220 belediye meclis üyesi, 240 muhtar ve 960 ihtiyar heyeti üyesini belirlemek üzere 768 sandıkta oy kullandı.

YSK, yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullandığı belediye meclisi ile muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerine ilişkin seçim sonuçlarının da sayımın tamamlanmasıyla açıklanacağını duyurdu. Seçim sonuçlarına göre, KKTC’de devletin en üst düzeydeki idari birimi sayılan 6 ilçeden 3’ünün belediye başkanlığını ana muhalefetteki CTP, 2’sini ise iktidardaki UBP ve birini de TDP kazandı.