KKTC Milletvekili Derya: Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer Türkiye

Yayın tarihi: 6 Ekim 2022 Perşembe 11:26 am - Güncelleme: 6 Ekim 2022 Perşembe 1:37 pm

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, “Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde CTP Milletvekili Doğuş Derya Türkiye’de ‘istek parça’ yüzünden öldürülen müzisyen Onur Şener’i, çocuk istismarını ve Suriye ile Yunanistan ilişkilerini gündeme taşıdı.

Derya, “Bir müzisyen Türkiye’de istek parçayı çalmadığı için öldürüldü. Çocuk istismarı yüzde bin 500 oldu. Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer seçime giderken ne yapar biliyor musun? Savaş tehdidini arttırır. Bazen Suriye olur bu, Bazen Yunanistan olur. Birilerini öteki ilan etmek zorundadır ki kendi seçmenini konsolide etsin.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A TEPKİ

Konuşmasına, BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında KKTC’nin tanınması çağrısı yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başlayan Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Emrah Yeşilırmak’a tepki gösteren Derya, “KKTC’yi önce Türkiye tanısın” dedi. Derya, “Birileri milliyetçilik yapacak diye ülkenin heba edilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

KKTC Meclis Başkanı’ndan Rauf Denktaş Anıtı’na ziyaret