Kızılay depremin dördüncü günü yatırımlarını görüşmüş!

Yayın tarihi: 26 Şubat 2023 Pazar 9:34 am - Güncelleme: 26 Şubat 2023 Pazar 9:34 am

Merkez üssü Kahramamaraş olan depremler 11 ili yerle bir etti. Kızılayın depremlerin dördüncü günü yatırımlarını nasıl değerlendireceğini görüştüğü ortaya çıktı. Kurum artık altın, gümüş ve borsada yatırım yapabileceğini, ayrıca parasını katılım bankalarında değerlendirebilecebiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP)’na bildirdi.

Kızılay yönetimi, Kahramanmaraş depremlerinin dördüncü günü, 9 Şubat’ta, Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile yatırımcılarıyla paraları nerelerde değerlendireceklerine dair düzenlemelerin bilgisini paylaştı.

İddia: Kızılay AHBAP’a çadır sattı

9 Şubat’ta yayımlanan “Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (KBG) güncel içtüzük tadil metni” ile Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin daha önce tüzüğünde yer alan “fon, altına, diğer kıymetli madenlere, diğer kıymetli emtialara yatırım yapamaz” maddesi tüzükten çıkarıldı.

Böylece kurumun altın, gümüş yatırım araçlarına yatırım yapabilmesinin önü açıldı. Kızılay nakit parasını bundan sonra faizsiz bankalarda yani katılım bankalarında değerlendirecek.

BORSADA DA YATIRIM

Şirket ayrıca yatırımlarına ilişkin başka kararlar da aldı. “Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (KBG) güncel ihraç belgesi” ile Kızılay nakit yatırımların ise faizsiz bankacılık sisteminde yani katılım bankalarında tutulabileceğine dair değişiklikleri yayımladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, belgede Kızılay yatırımlarının en fazla yüzde 20’lik kısmını da Borsa İstanbul’da (BİST) değerlendirebileceği bilgisi paylaşıldı.

Karardan bir hafta sonra 15 Şubat’ta “Türkiye Tek Yürek” başlığıyla düzenlenen yardım kampanyasında 115 milyar 146 milyon TL bağış toplandı. Toplanacak yardımlar, AFAD ve Kızılay’a verilecek.