Çadır satan Kızılay Başkanı’ndan seçim arifesinde istifa

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 3:22 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 4:38 pm

Çadır ve kan satışıyla gündemde olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık seçime iki gün kala görevinden istifa etti. Kınık olağanüstü genel kurulda başkanlığa yeniden aday olmayacak.

Onbinlerce insanın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinde çadır, daha sonra da kan ve gıda sattığı ortaya çıkan  Kızılay Başkanı Kerem Kınık seçim arifesinde istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı. Kınık, genel kurulda başkanlığa yeniden aday olmayacak.

Kınık karar sonrası İsra Suresi’nden “Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!” ifadelerini paylaştı.

FATMA MERİÇ YILMAZ VEKALET EDECEK

Kızılay Tüzüğü’ne kongre, Olağanüstü Kızılay Kongresi’nin 60 gün içinde yapılması ve yeni yönetimin belirlenmesi gerekiyor. Olağanüstü kongreye kadar vekaleten Kızılay Başkanlığı koltuğuna oturan Fatma Meriç Yılmaz’ın da Menzil Cemaati’ne mensup olduğu biliniyor.

Kızılay’ın Menzil Cemaati mensuplarına verilen ihalelerinde Fatma Meriç Yılmaz’ın dahli olduğu iddia ediliyor.

Kızılay’ın açıklamasında “Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu, 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oy birliği ile Olağanüstü Genel Kurul’a gitme kararı almıştır. 2016 yılından bugüne Genel Başkanlığımızı yürütmekte olan Dr. Kerem Kınık’ın talebi ile alınan bu karar çerçevesinde, Olağanüstü Genel Kurul’a kadar tüzüğümüz gereği Birinci Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı’na vekalet edecektir” ifadeleri kullanıldı.

‘İSTİFA EDERSEM KAOS OLUR’ DEMİŞTİ

Tepkilere rağmen görevden alınmayan Kınık bugüne kadar iktidar tarafından korunuyordu. Kınık daha önce istifa çağrılarına “Kaos olur” yanıtıyla karşı çıkmıştı.

Kınık deprem sürecindeki skandallar sonrası bir süredir iktidar kanadından eleştiriler almıştı. Kınık için son açıklama dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti.

Erdoğan, “Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi” demişti.

Fahrettin Koca’dan Kızılay Başkanı Kınık’a istifa çağrısı

AKP’den Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısı

AKP içinden Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a sert çıkış! “Bu nasıl üslup”

Sunucu Kızılay Başkanı Kınık’ı istifaya çağırdı Bakan Kurum sessiz kaldı