‘Kızılay Başkanı Kerem Kınık 13 maaş alıyor’ iddiası

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2021 Pazar 9:05 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2021 Pazar 7:30 pm

CHP milletvekili Atilla Sertel, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın 13 ayrı şirketten maaş aldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Kerem Kınık’ın İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı 13 ayrı şirkette yönetici kaydı bulunduğu, sağlık sektöründeki bu şirketlerin bazılarının da, Kızılay bünyesinde olduğu iddia edildi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın 13 ayrı şirketten maaş aldığı iddiaları TBMM gündemine taşındı. Kınık’ın İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı 13 ayrı şirkette yönetici kaydı bulunduğu ve 13 ayrı şirketten maaş aldığı iddia edildi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergesinde, Kınık’ın bu şirketlerdeki görevleri ve aldığı ücretleri sordu.

Sertel, Kızılay bünyesinde “Kızılay Yatırım Holding, Kızılay Portföy Yönetimi, Kızılay Sağlık, Kızılay Kültür ve Sanat, Kızılay Çadır ve Tekstil, Kızılay Sistem Yapı anonim şirketleri” bulunduğunu belirtti ve Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“Kızılay’a ait şirket sayısı kaçtır? Kerem Kınık, yönetim kurulu üyesi veya başkanı olarak Kızılay’a bağlı hangi şirketlerde görev almaktadır? Bu görevlere istinaden huzur hakkı veya başka bir isim altında ne kadar ücret almaktadır?”

KINIK: BİR TAKIM HUZUR HAKLARI VAR

Dudak uçuklatan rakam! İşte RTÜK Başkanı Şahin’in aylık geliri

Daha önce yaptığı açıklamada “Kızılay Genel Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, şubeleri maaş almazlar. Şirketlerimizde kamunun yaptığı düzenlemeler çerçevesinde sembolik birtakım huzur hakları vardır” diyen Kızılay Başkanı Kerem Kınık maaş aldığı iddiaları için şu açıklamayı yapmıştı:

“Kızılay bir dernektir. Bizler bu dernekte gönüllü olarak çalışan insanlarız. Ben bir üniversitede öğretim üyesiyim. Maaşımızı oradan sağlıyoruz. Benim aldığım üç asgari ücret. Genel Müdürümüzün de 36 bin lira aldığı iddia edildi. Yok öyle bir durum. Ben Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanıyım. Bir de Kızılay Derneği Genel Müdürü var. Profesyoneldir, burada çalışırlar.”

500 ALIŞVERİŞ KARTI KAYBOLDU İDDİASI

Sertel daha önce de, Kızılay İzmir Şubesi’ne ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen 100 ve 200 TL’lik alışveriş kartlarının 500’den fazlasının kaybolduğu iddialarını gündeme getirmiş ve bu konuda soruşturma başlatılmıştı. Atilla Sertel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermiş ve şöyle konuşmuştu:

“En tepeden en alt kademeye kadar siyasileşen ve AKP’li kadrolarca basamak olarak kullanılan Türk Kızılay’ının içine düştüğü durum çok üzücü. Yandaş isimlerin yönetiminde olan Kızılay’ın kah kavurmaları otellerden çıkar kah ihtiyaç sahiplerinin alışveriş kartları kaybolur. Halkımız Kızılay’ın amacından saptığını ve yandaşların kurumda cirit attığını düşünüyor. Bunun bir örneği de İzmir’de yaşandı. Kızılay İzmir Şubesi’ne 2014 seçimlerinde AKP Gaziemir Belediye Başkanı Adayı olan ve kaybeden Kerem Fahri Baykalmış atandı. Baykalmış ve yönetimi görevde iken bir süre önce ihtiyaç sahiplerinin kullanması için dağıtılan 100 ve 200 TL’lik alışveriş kartlarının 500’den fazlasının ‘kaybolduğu’ iddia ediliyor. 144 bin TL’lik kayıp kartların faturası da kurumda çalışan 10 kadar personele kesiliyor. Personelden 10 ila 15 bin lira arasında para zoraki olarak alınıyor. Parası olmayandan kredi çekip ödemesi isteniyor. İşlerini kaybetme korkusu yaşayan personel de bu paraları istemeye istemeye veriyor. Şube yönetimi kartların nasıl kaybolduğunu ortaya çıkarmak yerine bu şekilde üzerini kapatmayı tercih ediyor! Bunlar çok ciddi iddialar. İçişleri Bakanlığı’nın ve Kızılay Genel Merkezi’nin bu iddiaları araştırıp gereğini yapmasını bekliyoruz.”

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın 13 ayrı şirketten maaş aldığı iddiaları TBMM gündeminde