Kitap seti satın almanın avantajları 

Yayın tarihi: 29 Ocak 2022 Cumartesi 11:23 am - Güncelleme: 31 Ocak 2022 Pazartesi 11:39 am

Kitap alışverişinde en önemli noktalardan birisi, okuyucuların ve kitap severlerin beğenilerine hitap edebilecek yapıtları onlara başarıyla ulaştırmaktır. Öyle ki, kitap alışverişi denilen olgunun temelinde satış noktasında eserin satışa sunulma şekli yer almaktadır. Son yıllarda okuyucuların yoğun ilgi gösterdiği kitap seti kavramı da kitap severlerin beğenileri ölçütünde geliştirilmiş, çeşitlendirilmiştir.

Peki kitap setlerinin avantajları nelerdir? Gelin, bu konuya biraz daha yakından bakalım.

Farklı Yapıtlara Erişimi Kolaylaştırması

Kitap seti alışverişinin akla gelebilecek ilk avantajı, farklı yapıtlara erişimi kolaylaştırmasıdır. İster aynı yazarın isterseniz farklı yazarların birden çok kitabından oluşan kitap setlerini tercih edin; bu erişim kolaylığı aynı ölçüde kendisini gösterecektir. Yeni bir yazarı keşfetseniz de, çok sevdiğiniz bir yazarın kitap setini alsanız da bu erişim kolaylığı söz konusu olacaktır. Daha iyi örneklendirmek gerekirse; bir yazarın tarzını çok sevdiğinizde diğer kitaplarını bir an önce okumak istersiniz. Ya da o yazarın tarzına benzer, aynı türde veya aynı temada yazılmış başka yapıtlara ulaşmak sizi okuma konusunda şevklendirir. İşte kitap seti alışverişi sizi okuyup beğendiğiniz kitaptan sonra okuyacağınız, bir o kadar beğeneceğiniz diğer kitaplara ulaşma konusunda avantajlı konuma getirir.

Okuma Listesi Olanağı Sunması

Kitap seti alarak, aslında bir ‘okuma listesi’ edinmiş olursunuz. Size bir yol haritası çıkarabilecek kadar ince düşünülmüş, birbirini takip ederek okuduğunuz takdirde daha da keyif alacağınız kitapların bir araya getirildiği kitap setleri sayesinde ilgi alanlarınıza dönük kitaplara kolay ulaşabilmenizin yanı sıra belki de kolay kolay şekillendiremeyeceğiniz bir okuma listesi, edindiğiniz kitap seti aracılığıyla hazırlanmış biçimde size sunulmaktadır. Size ise sadece sette yer alan kitapları keyifle okumak kalmaktadır. Pek tabii ki, bu durumun sunduğu en büyük avantaj ise “Şimdi ne okusam?” sorusunu ortadan kaldırmasıdır. Siz de okuduğunuz her kitaptan sonra ne okuyacağınızı kara kara düşünenlerdenseniz, kitap setleri sizin için ideal bir tercih olacaktır.

Doğru Yaş Grubuna Hitap Etmesi

Çok hâkim olmadığınız bir alana dair veya kitap tercihi yapmanın zor olduğu, spesifik yaş gruplarına dönük eserler arasından kitap alışverişi yapmak gerçekten kolay değil. Özellikle yayıncılığın bu denli geliştiği, pek çok yabancı eserin farklı yaş gruplarına dönük çevirilerinin yer aldığı günümüzde, doğru yaşa hitap eden kitapları bulabilmek tabiri caizse maharet istiyor. Yaş gruplarına dönük tasarlanmış kitap seti çeşitlerini gördüğünüzde, bu konudaki sorunlarınız geride kalmış demektir. Çünkü özellikle çocuklar için doğru şekilde sadeleştirilmiş, ne çok ağır kaçan ne de fazla yavan kalan üslupta çevrilmiş kitapları bulma işi; yaş gruplarına göre ayrılmış kitaplardan oluşan kitap setleriyle nokta atışı olarak sonuçlanmaktadır. Bu da kitap alışverişinizi riske atmadığınız, istediğiniz sonucu tam manasıyla elde edebileceğiniz bir sürece işaret eder.

Fiyat Avantajına Sahip Olması

İnternetten kitap alışverişi yapmanın en güzel yanı, fiyat avantajının olmasıdır. Ancak daha da avantajlı bir sonuç sunan kitap seti alışverişi de kitap severlerin ilk tercihleri arasındadır. Kitap setleri, içerdikleri kitapları tekil olarak aldığınız zaman ödeyeceğiniz meblağa kıyasla çok daha avantajlı fiyatlara sahiptir. Bu avantajlı fiyatlar ise hiç şüphe yok ki, kitap alışverişinde daha çok kitap alabileceğiniz tasarrufu size vaat etmektedir. Özellikle kampanya dönemlerinde kitap setlerini tercih etmeniz bu tasarrufu birkaç basamak daha yukarı taşıyacaktır. Siz de böylece aklınızda yer alan kitap alışverişi bütçesine daha çok kitabı, daha da uygun şekilde sığdırabilirsiniz.

Bütün bu avantajlara yakından tanıklık etmek için, kitap seti kampanyalarımızı buradan inceleyebilir; alışverişinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz!