Kıskançlık krizinin altından IŞİD çıktı

Yayın tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 2:54 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba 2:54 pm

Şişli’de geçtiğimiz gün sokak ortasında bir araç tarandı ve Muhammet Tek isimli kişi öldürüldü. Öldürülen kişi ve cinayet şüphelisi IŞİD ile bağlantılı çıktı.

İstanbul’un Şişli ilçesinde geçtiğimiz gün akşam saatlerinde bir otomobilin önü başka bir araç tarafından kesildi. Aracın önünü kesen kişiler sürücü Muhammet Tek’i silahla öldürdü ve yanında bulunan kadını da kaçırdı.

Saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaşırken çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Muhammet Tek’i hastaneye kaldırdı. Ancak Tek, hastanede hayatını kaybetti. Emniyet kaynaklarının aktardığına göre katil Emrullah Kaya’nın eşi Berivan Kaya, aile dostları olan Muhammet Tek ile ilişki yaşamaya başladıktan sonra kaçmışlardı. 20 Ekim’den bu yana kayıp olan eşinin arkadaşı Muhammet ile olduğunu öğrenen Emrullah Kaya, çifti takip etmeye başladı. Dün gece ise aynı araç içerisinde gören Kaya, arkadaşı Muhammet Tek’i öldürüp eşi Berivan Kaya’yı da kaçırdı. Polis ekipleri saldırganları gözaltına aldı, kadın da kurtarıldı.

IŞİD BAĞLANTISI

Muhammet Tek ve Emrullah Kaya’nın terör örgütü IŞİD ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Öldürülen Muhammet Tek’in 2017 yılında IŞİD üyeliğinden gözaltına alındığı, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı öğrenilirken yine 2019 yılında da IŞİD örgüt üyeliğinden gözaltına alındığı ve emniyet şubesinden serbest bırakıldığı belirtildi.

İstanbul’da IŞİD operasyonu! 6 gözaltı