Kişiye özel hediyeler ile sevdiklerinize unutulmaz bir sürpriz yapmak için öneriler

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 12:06 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba 12:06 pm

Sevdiğiniz insanlara sürpriz yapmak istediğinizde onlar için özel hediyeler alabilirsiniz. Bu özel hediyeler mutlaka pahalı ya da marka olmak zorunda değil. Sevdiğiniz insanların özelliklerine, ilgi alanlarına ve beğenilerine bağlı olarak hediye almanız mümkün. Böyle hediyeler hem karşı taraf için daha manalı hem de daha uygundur. Duygusal bağlara odaklanan hediyeler aldığınızda hem sürpriz yapmış olur hem de onun için unutulmaz bir hediye almış olursunuz.

Kişiye özel hediye seçimleri her zaman karşıdaki kişiyi yansıtmak zorunda da değil. Bazen sadece sizi ya da ikiniz ile olan anıları canlandıracak bir hediye de alarak sürpriz yapabilirsiniz. Dolayısıyla aldığınız hediyenin mutlaka karşıdaki kişiyi yansıtma gibi bir zorunluluğu yoktur. Sevdiklerinizi mutlu etmek istediğinizde onlara hediyeler vererek ya da küçük sürprizler yaparak özel olduklarını hissettirebilirsiniz.

SEVDİĞİNİZ KİŞİLERE İYİ HİSSETTİRMEK İÇİN ALABİLECEĞİNİZ HEDİYELER

Sevdiklerinize iyi hissettirmenin birçok farklı yolu vardır. Bu yollardan en kolayı ve bazen en anlamlısı hediye almaktır. Sevdiğiniz kişiyi hissettiğiniz duygusal bağı, güveni, sempatiği ve bağlılığı anlatmak istediğinizde onlara hediyeler sunabilirsiniz. Sevdiğiniz kişilere iyi hissettirmek için onlara anlamlı gelecek hediyeler almalısınız. Onları düşündüğünüzü belli etmeli ve buna uygun hediyelere yönelmelisiniz.

Sevdiğiniz kişiye onu iyi hissetmek için alabileceğiniz hediyelerin özellikleri şunlar olmalı:

*Kişiye Özel Hediyeler: Sevdiğiniz insanı iyi hissettirmek istediğinizde alelade bir hediye almak yerine ona özel bir hediye seçmeniz gerekir. Kendisini özel hissetmesi ve ona değer verdiğinizi fark etmesi için kişiye özel hediyeler daha anlamlıdır.

*Anılara Dair Hediyeler: Birlikte geçirdiğiniz güzel bir günün birlikte yediğiniz muhteşem bir yemeğin ya da birlikte elde ettiğiniz bir deneyimin hediyesini tercih edebilirsiniz. O günü, o anı anımsatacak hediyeler ile hem o günün sizin için de değerli olduğunu gösterebilir hem de anılarınızın unutulmasının önüne geçebilirsiniz.

*İhtiyaca Özel Hediyeler: Sevdiğiniz insanın herhangi bir ihtiyacı var ise ve bu ihtiyacı karşılayabilecek kapasiteniz bulunuyorsa o ihtiyacı hediye olarak sunabilirsiniz. Bu bir kendini geliştirme hediyesi olabileceği gibi bir abonelik kurs ya da farklı bir deneyime dair hediyede olabilir. Merak ettiği, ilgi duyduğu ancak sürekli ertelediği deneyimleri de hediye olarak sunmanız mümkün.

SEVDİĞİNİZ KİŞİYE HEDİYE ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMENİZ GEREKİR?

Sevdiğiniz kişilere hediye alırken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Bu unsurlar özellikle alelade hediyeler alındığında kişinin kalbinin kırılmasına yol açacağı için son derece hassastır. Aldığınız hediye öncelikli olarak sizin bütçenize uymalıdır. Bütçenize uymayan hediyeleri almak için kendinizi zorlamamalısınız.

Bunun yanı sıra dikkat etmeniz gereken diğer başlıklardan biri de hediye aldığınız kişinin zevkine hitap etmenizdir. Kişiselleştirme yapmanız o hediyeyi daha çok sevmesi anlamına gelir. Aynı zamanda ilgi alanlarına ve merak ettiği konulara dair de hediye alabilirsiniz. Ancak her yerde satılan kişiselleştirme yapılmamış, hiçbir anlamı olmayan hediyeler genellikle bir anlam ifade etmez ve kısa sürede unutulur. Karşınızdaki kişiye özel hissettirmek istediğinizde özelleştirme yapmaya ve alelade hediyeler almamaya özen göstermelisiniz.

EN YAKIN ARKADAŞA HANGİ HEDİYELER ALINIR?

En yakın arkadaşa hediye almak çoğunlukla sevgiliye ve aileye hediye almaktan daha kolaydır. Özellikle iş arkadaşlarına ya da patrona hediye alacağı zaman kişiler daha da zorlanırlar. Ancak en yakın arkadaşa çoğu zaman hangi hediyenin alınacağı kolaylıkla bulunur.

Arkadaşınızın sevdiği bir etkinliğe bilet alabileceğiniz gibi, onu rahatlatmak için masaj paketi de satın alabilirsiniz. Yaratıcı bir deneyimi desteklemek adına deneyim satın alabilir ya da yeni başlamak istediği ya da ilerlediği bir hobi için hediyeler sunabilirsiniz. En yakın arkadaşı hediye alırken, onun kişiliğine ilgi alanlarını ve mevcutta ihtiyaç duyduğu konulara özen gösterebilirsiniz. Geçmişte bahsettiği ancak bir türlü almaya fırsat bulamadığı bir ürünü, deneyimi ya da nesneyi de alabilirsiniz. En yakın arkadaşınızı tanıdığınız sürece ne alacağınız çok kolay olacak!

SEVGİLİYE HANGİ HEDİYELER ALINIR?

Sevgiliye alınabilecek hediyeler son derece fazladır. Özellikle spesifik bir hediye seçmek istediğinizde sevgilinize nokta atış hediyelerde bulunabilirsiniz. Ona bir şarkı yazabilir, bir mektup hazırlayabilir ya da bir harita çıkarabilirsiniz. Sevgilinizle olan anılarınız gittiğiniz yerlere dair harita çalışmaları günümüzde son derece popüler. Bu hediyelerin yanı sıra ona özel takılar alabileceğiniz gibi eğer çizim yapmayı seviyorsa onun portresini de hazırlayabilirsiniz.

Birlikte bir fotoğrafınızın portresini hazırlamak da hem sanatsal hem de manevi olarak kuvvetli bir hediye olacaktır. Sevgilinize alabileceğiniz hediyeler şunlar olabilir:

*Gezi ya da seyahat

*Beğendiği bir tablo

*Anılarınıza yansıtacak bir obje

*Ofisi ya da çalıştığı alanda daha iyi hissetmesi için fotoğraf, çerçeve, notluk ya da kişiselleştirilmiş ofis hediyeleri

*Ona değer verdiğinizi gösteren sanatsal hediyeler

Sevgiliye hediye alınacağı zaman kararsız kalınıyor ise hediye sepeti de oluşturulabilir. Hediyelik eşyalardan hangisine alınacağına karar verilemediğini de birden fazla hediye almak da mümkün. Bütçenizi aşmadığı müddetçe ona değer verdiğinizi gösteren birçok farklı hediyeden oluşan bir paket hazırlayabilirsiniz.

AİLEYE HANGİ HEDİYELER ALINIR?

Sevdiğiniz aile bireylerini hediye almak istediğinizde onları düşündüğünüzü gösteren seçeneklerden yararlanabilirsiniz. Kişiselleştirilmiş hediyeler her zaman daha anlamlıdır. Aile üyeleriniz için hediye alırken, onların adlarının fotoğraflarının ve belki onlara dair farklı bilgilerin yer aldığı hediyeleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle aileleriniz kendinizi daha iyi hissederken, bir yandan da sizin onlara ne kadar değer verdiğinizi fark ederler.

Aile üyelerinize sevindirmek istediğinizde onlar için eğlenceli hediyeler ve deneyimler almanız da mümkün. Özellikle çocuklar var işte çocuklar için eğitici oyunları tercih ederken daha büyük bir eyler için öğretici ya da sosyal deneyimlerini artıracak hediyeler alabilirsiniz. Bu bir tiyatro bileti olabileceği gibi uzun zamandır yapmak istedikleri bir etkinlik için de bilet olabilir. Anılarınızı koruyan ve ailenizin geçmişine sahip çıkan hediyeler de alabilirsiniz. Bunun için çoğunlukla en uygun hediye fotoğraf albümleri ve özelleştirilmiş aile defterleridir.

ÖZEL GÜNLERDE NASIL HEDİYELER TERCİH EDİLMELİ?

Özel günlerde hediye tercih ederken mutlaka kişiye özel hareket edilmeli. Hediyelik eşyalar anlamlı olduğunda bir değer kazanır. Her yerde karşılaşılan ya da alınan kişi için bir anlam ifade etmeyen hediyeler çoğunlukla uygun bulunmaz. Böyle hediyeler zaman içerisinde kaybedilmeye, unutulmaya yüz tutar. Ancak kaybedilmesini ya da unutulmasını istemediğiniz bir hediye sunmayı arzuluyorsanız kişiselleştirmeye dikkat etmelisiniz.

KİŞİYE ÖZEL HEDİYELER NASIL HAZIRLANIR?

Kişiye özel hediye hazırlamak son derece kolaydır. O kişinin ilgi alanına bağlı olarak farklı hediyeler alınabileceği gibi standart bir objenin özelleştirilmesi de mümkündür. Örneğin isim yazan takılar, isim yazan albümler, fotoğraf albümleri kişiye özel tasarlanmış sanatsal ürünler de son derece mutlu edicidir.

Kişiye özel hediye hazırlamak istediğinizde önceliğiniz onun sevdikleri olmalıdır. Sevdiği renk, sevdiği müzik grubu, dinlemeyi sevdiği şarkı, beğendiği yazar gibi birçok farklı detaya göre kişiye özel hediye hazırlayabilirsiniz. Kişiye özel hediyeler hem daha anlamlıdır hem de sonsuza kadar hatırlanması mümkündür. Karşınızdaki kişiye özel hissettirmek istiyorsanız genel hediyelerden kaçınmalısınız.