Kim Milyoner Olmak İster’de 5 milyonluk ödülü kazanan genç yarışmacı parayı nasıl değerlendireceğini anlattı

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 1:23 pm - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 1:23 pm

Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasında 5 milyonluk soruya doğru yanıt vererek ödülün sahibi olan yarışmacı Berk Göktaş, parayı nasıl değerlendireceğini anlattı.

ATV’de yayınlanan ve Kenan İmirzalioğlu’nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasındaki son ve en zorlu soru olan 5 milyonluk soru açıldı. Soruya doğru cevap veren yarışmacı 19 yaşındaki Berk Göktaş, 5 milyonun sahibi oldu.

Ödülü kazan genç yarışmacı parayı nasıl değerlendireceğini açıkladı.

‘YURT DIŞINDA GÖRMEDİĞİM YERLERE GİTMEK İSTİYORUM’

Göktaş, “Kazandığın ödül ile ne yapacaksın?” sorusunu “Kazandığım parayla yurt dışındaki yüksek lisans eğitimimi tamamlamayı düşünüyorum. Gezmeyi seven biri olduğum için yurt dışında görmediğim yerlere gitmek istiyorum. Oradaki teknoloji ve kültürü tanımak istiyorum. Dünyadaki problemlere çözüm getirmek amaçlı teknolojik amaçlı bir yorum getirmeyi amaçlıyorum. Kazandığım parayı kültür ve bilgi birikimimi artırmaya yönelik değerlendireceğim” diye yanıtladı.

Yarışmaya katılmak isteyenlere tavsiyede bulunan Göktaş, “Asla hayallerinden vazgeçmesinler. Kalplerinin sesini dinlesinler ve hiçbir zaman meraklarını yitirmesinler” diye konuştu.

Berk Göktaş Kim Milyoner Olmak İster’de 5 milyonluk soruya doğru cevap verdi

5 MİLYONLUK SORU

5 Bakara suresinde bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının “Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız” diye isyan edip Hz. Musa’dan “Rabbine dua et de versin” diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

Şıklarda şunlar yer aldı:

A) Mercimek B) Soğan C) Nohut D) Sarımsak

Sorunun doğru cevabı ise C Nohut şıkkıydı.

Kaynak: HABER MERKEZİ