Hayatını kaybeden Kilis Belediye Başkanı Abdi toprağa verildi

Yayın tarihi: 12 Ekim 2020 Pazartesi 8:43 am - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 5:51 pm

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastanede tedavi gören Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut hayatını kaybetti. Bulut, evli ve 3 çocuk babasıydı. Bulut son yolculuğuna uğurlandı.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde bir süredir tedavi gören 53 yaşındaki Bulut, yapılan müdahalelere rağmen sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Üçüncü dönem Kilis Belediye Başkanlığı görevini yürüten Bulut, evli ve 3 çocuk babasıydı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü Gaziantep’te hayatını kaybeden Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut’un cenazesi, öğleden sonra son kez başkanlığını yaptığı Kilis Belediyesi önüne getirildi. 3 çocuk babası Bulut’un cenazesi Kilis Belediyesi yöneticileri ve çalışanları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı. Bulut’un cenazesi buradaki törenin ardından Kayabaş Cami’sine getirildi.

Kayabaş Cami’sinde düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kilis Valisi Recep Soytürk, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, AKP milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları, çevre illerden gelen siyasiler ile Mehmet Abdi Bulut’un eşi Figen Bulut, çocukları Abdülkadir, Burak ve İrem Bulut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Bulut’un Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan çocukları ve yakınları, uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze namazına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Abdi Bulut’un çocukları ve ailesine başsağlığı diledi. İl Müftüsü Abdurrahman Şahin’in kıldırdığı namazın ardından Bulut’un cenazesi Asri Mezarlıktaki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

MEHMET ABDİ BULUT KİMDİR?

Mehmet Abdi Bulut, 20 Ekim 1967 tarihinde Kilis’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kilis’te tamamladıktan sonra Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Daha sonra Avukatlık Stajına müteakip askerlik hizmetini 1991 yılında 223 dönem Asteğmen olarak Konya Personel Okulu ve Milli Savunma Bakanlığı İnş.Eml. Daire Başkanlığında tamamladı. 1993 yılından itibaren Kilis’te serbest Avukatlık yapmakta iken, 28 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Kilis Belediye Başkanlığını kazandı.