Kılınç: MHP’den teklif gelmedi, dönmeyi de düşünmüyorum

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2022 Cuma 1:13 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2022 Cuma 1:58 pm

Baki Ersoy, Bahçeli’nin çağrısı üzerine MHP’ye geri döndü. Belediye meclis üyesi Sedat Kılınç, Ersoy’un disipline sevk edilmesine tepki olarak istifa etmişti. Kılınç “Bana teklif gelmedi, zaten dönmeyi de düşünmüyorum” dedi.

“Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek” sözleri sonrası partisi tarafından disipline sevk edilen ve bunun üzerine MHP’den istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin daveti üzerine partisine geri döndü.

Kayseri’de Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, Ersoy’un enflasyon ilişkin sözleri nedeniyle disipline sevk edilmesine tepki göstererek MHP’den istifa etmişti.

Ersoy’un geri dönüşü sonrası Kılınç’ın da partiye geri dönüp dönmeyeceği merak ediliyordu.

TELE1’e konuyla ilgili konuşan Kılınç, kendisine teklif gelmediğini ve MHP’ye geri dönmeyi de düşünmediğini açıkladı. Kılınç, “Baki Ersoy benim samimi bir arkadaşım, dönmeyi istiyordu zaten. Haksızlık yapıldığını düşünüyordu. Süreci bekledi ve döndü. Benim bakış açım daha farklı” dedi.

Ekonomiye ilişkin de konuşan Kılınç “Enflasyonla ilgili söylediklerimin arkasındayım, gerçekler değiştirilemez. Ülkede çok ciddi bir enflasyon var ve bu gizleniyor. Reel enflasyonla TÜİK’in yansıttığı enflasyonun birebir örtüşeceğine inanmıyorum. Mesela inşaat sektörü maliyetlerinde yüzde 100’ün üzerinde artışlar var. Biz de hayatın içindeyiz” ifadelerini kullandı.

MHP’den istifa eden Sedat Kılınç’a canlı yayın öncesi saldırı

Bahçeli’den, istifa eden eski MHP’li Baki Ersoy’a üyelik daveti

NE OLMUŞTU?

MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy’ın ekonomik kriz ve zamlarla ilgili yaptığı açıklamalar sonrası parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç da karara tepki göstererek MHP’den istifa etmişti. Kılınç istifa sonrası yerel bir gazetede saldırıya uğramıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün (14 Temmuz) Ersoy’u üyelik başvurusunda bulunmaya davet ettmişti. Türkgün’ün haberine göre Ersoy çağrı üzerine partisine geri dönmüştü.

Baki Ersoy MHP’den istifa etti