Bahçeli’den, istifa eden eski MHP’li Baki Ersoy’a üyelik daveti

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2022 Perşembe 3:59 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2022 Perşembe 4:10 pm

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’nin MHP’den istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy‘a ‘yeniden üyeliğe’ davet ettiğini  açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek” sözleri sonrası partisi tarafından disipline sevk edilen ve bunun üzerine MHP’den istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’a üyelik başvurusunda bulunmaya davet etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın söz konusu daveti Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu: “1-5 Nisan 2022 günü kesin ihraç talebi ile MHP Disiplin Kuruluna sevk edildikten sonra partimizden istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından tekrar partimize üye olmak üzere davet edilmiştir. Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un partimize üyelik işlemlerinin yeniden başlatılması hususunda bizzat Sayın Genel Başkanımız tarafından talimat verilmiş ve kendisi partimize yeniden üyelik başvurusunda bulunmaya çağrılmıştır.”

Baki Ersoy MHP’den istifa etti

NE DEMİŞTİ?

Kayseri’de katıldığı televizyon programında enflasyon rakamları ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mustafa Baki Ersoy, vatandaşın enflasyondan mustarip olduğunu ifade ederek şunları söylemişti: ”Açıklananın çok üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şeyi yok saydığınızda o problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor.”