Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinde dikkat çeken detay! Sınır noktası ‘kaçak sınır bölgesi’ olarak işaretlenmiş

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 5:03 pm - Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 5:06 pm

TELE1 muhabiri Engin Açar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı bölgesinde sınır güvenliğine ilişkin dikkat çeken bir detay yakaladı. Açar, bulundukları konumun haritalar üzerinde ‘Sansarin kaçak sınır bölgesi’ olarak işaretlendiğini belirtirken, köylülerin ise sınırdan ülkeye girişlerden şikayetçi olduğunu aktardı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay ziyaretini takip etmek için afet bölgesine giden TELE1 muhabiri Engin Açar, kentin İdlip sınırında dikkat çeken bir detayı aktardı.

Sınır güvenliğine ilişkin bilgi aktaran Açar, bulunduğu bölgenin haritalar üzerinde ‘Sansarin kaçak sınır bölgesi’ olarak işaretlendiğini belirtti.

Açar konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Reyhanlı’da Kuşaklı köyünü ziyaret etti. ‘Sınır namustur’ diyerek sınır güvenliğine dikkat çekmişti. Arkamızda İdlip ile aramızdaki duvarları görüyorsunuz. Enteresan bir şeye denk geldik. Bulunduğumuz noktadaki konumu yollamak için tıkladığımızda, ‘Sansarin kaçak sınır bölgesi’ olarak çıkıyor. Haritalarda bu şekilde çıkıyor. Civardaki köylüler de sınırdan herkesin elini kolunu sallayarak Türk topraklarına giriş yapabilmesinden şikayetçi. Herkes gece gündüz teyakkuzda nöbet tutuyor. Evini, barkını, malını korumaya çalışıyor.”

Depremin ardından Suriyeliler ülkelerine dönmek için sınır kapısında kuyruk oluşturdu