Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sonrası Uysal’dan teşekkür mesajı

Yayın tarihi: 27 Eylül 2022 Salı 4:03 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 7:14 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal’ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Uysal, ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu ile birlikte bir taksi durağını ziyaret etti.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu altılı masanın ikinci tur görüşmeleri 2 Ekim’de başlayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ev sahipliğinde yapılacak görüşmeler öncesi ziyaretlere başladı. Kılıçdaroğlu, dün DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’ı ziyaret etti. CHP lideri, bugün de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Uysal, ziyaretin ardından Twitter hesabından açıklama yaparak Kılıçdaroğlu teşekkür etti. 

“ÖNÜMÜZDEKİ SİYASAL SÜRECİN DE ZEHİRLENMESİNE BU TÜR SALDIRILARLA İMKAN VERMEMEK GEREKİR”

Uysal Mersin Mezitli’deki saldırıyı kınayarak, “Terör ne tereddüt, ne müsamaha kaldırır. Türkiye’nin hatırı sayılır bir zaman diliminde terörle mücadele geçmişi var. Ama içinde bulunduğumuz sıcak atmosfer dolayısıyla da Türkiye’yi operasyona açık halden çıkartmak önümüzdeki siyasal sürecin de zehirlenmesine bu tür saldırılarla imkan vermemek gerekir. O açıdan gayet temkinli, itidalli ama mutlaka güvenlik güçlerimiz, istihbarat birimleri gereğini yapıyordur. Bu iklimin zehirlenmesine, tekrar altını çizmek isterim, müsaade etmemek lazım” ifadelerini kullandı.

Uysal, Kılıçdaroğlu’nun kendisine verilen kırat rozetini de verdiği belirterek şunları dile getirdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi @herkesicinCHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu @kilicdarogluk Genel Merkezimizde bizleri ziyaret etti. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi @herkesicinCHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu @kilicdarogluk Genel Merkezimizde bizleri ziyaret etti. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Bir il programında kendilerine takdim edilen kırat rozetini de bize iletmek üzere kabul edip büyük bir nezaketle iletmesi dolayısıyla da ayrıca teşekkür ediyorum.”

ESNAF ZİYARETİ

Uysal, Kılıçdaroğlu ile birlikte Balgat’ta bir taksi durağını ziyaret ederek esnafın dertlerini dinlediklerini bildirdi. Uysal şunları dile getirdi:

 

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimize ziyaretleri sonrası Balgat’ta, Genel Merkezimize komşu Kardeşler Taksi Durağını ziyaret ettik.

Yakıt fiyatları sonrası sigorta zammı ile de beli bükülen şoför esnafımız ile hasbihâl ettik.”