Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ziyaretini hedef alan Erdoğan’ın yıllar önceki konuşması ortaya çıktı

Yayın tarihi: 7 Kasım 2022 Pazartesi 3:26 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi 3:31 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ziyaretini eleştirdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ziyareti için, “Temiz para arıyormuş ama gittiği yer tüm dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yurt dışında bir dizi ziyaretlerde bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun İngiltere ziyaretini hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birileri kıta kıta geziyor. ABD, İngiltere, Almanya… Dönüşte yediği hamburgerden başka anlatacağı yok. Ama hesabını vermediği pek çok nokta var. Temiz para arıyormuş ama gittiği yer tüm dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Londra’da sadece fon yöneticileriyle görüşmedi!

“YATIRIMCININ KİMLİĞİNİ SORGULAMADIK”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2020’de yaptığı bir konuşmada “Yatırımcının kimliğini sorgulamadık” diyerek, “Bunun rengi nedir, dini nedir sormadık. Çünkü paranın rengi, dini yoktur. Para paradır. Ama bu faşist kafa, ülkenin ve milletin hayrına olan böyle bir işte kimliğine bakarak yatırımcı ayrımcılığına gidiyor” ifadelerini kullanmıştı.