Kılıçdaroğlu’nun Arapça Nutuk gönderdiği Filistinli: Keşke Filistin’in de Atatürk’ü olsaydı!

Yayın tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba 7:27 am - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 7:27 am

Muğla Üniversitesi’nde okuyan Filistinli Yusuf Barakat, “Bizim de bir Atatürk’ümüz olsaydı bu savaş yaşanmazdı” dedi.

Türkiye’de üniversite eğitimi alan Filistinli genç Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hayranlığını dile getirdi. Sözcü’ye konuşan Yusuf Barakat isimli genç, “Filistin özgürlüğüne kavuşmak için Atatürk’ü örnek almalı” dedi.

“Bizim de bir Atatürk’ümüz olsaydı bu savaş yaşanmazdı” diyen genç, şunları söyledi:
“’Bu savaşta amcamı ve kuzenimi kaybettim. Ben Hamas’a da karşıyım ama üzerimizde yıllardır yoğun bir baskı vardı. Halkın patlayacağı belliydi. İsrail şişeyi sürekli doldurdu, patlayacağını biliyordu. Hamas İsrail’in canını acıttı. İsrail de 4 binden fazla insanımızı öldürdü. Bunların 2 bini çocuk, bini de kadın… İsrail Hamas’ı bitirmek istemiyor, sivilleri öldürerek orayı boşaltmak istiyor.”

KILIÇDAROĞLU, ARAPÇA NUTUK GÖNDERMİŞ

Yusuf Barakat, Türkiye’de bulunduğu 5 yıl içinde Atatürk’ü tanıma fırsatı bulduğunu ve Filistin halkının da onu tanımasını istediğini vurguladı.

Filistinli öğrenci bu amaçla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yardım istediğini belirterek “Hedefim Filistinlilere Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk’ü anlatmak. Kemal Kılıçdaroğlu’na bunun için mektup yazdım. Atatürk’ün söylemlerini halkıma aktarmak amacıyla Filistin’e Arapça Nutuk göndermek istediğimi bildirdim. Bana mektupla yanıt verdi. Arapça Nutuk gönderdi. Ayrıca beni aradı, başka bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sordu. Sayın Kılıçdaroğlu her zaman Filistin’e destek veriyor” açıklamasını yaptı. Barakat ayrıca Filistin’de yaşananlar konusunda CHP’li Gürsel Tekin’e gönüllü danışmanlık yaptığını da kaydetti.

Fatih Altaylı’dan AKP’ye ‘Filistin Mitingi’ tepkisi! “100. yılı gölgede bırakmayı amaçladığınız açık”