Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu rekor kırdı! ‘Dünyanın en çok izlenen videosu’

Yayın tarihi: 23 Nisan 2023 Pazar 1:27 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2023 Pazar 1:27 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ başlıklı videosu,  29,2 milyon video oynatma sayısına ulaşarak dünyanın en çok izlenen Twitter videosu oldu. Video aynı zamanda 104 milyonun üzerine görüntülenme aldı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündemden düşmeyen ‘Alevi’ başlıklı videosu, 4 günde 29,2 milyon video oynatma sayısına, 104,1 milyon görüntülenme sayısına ulaştı.

Video böylelikle dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi’nin Dünya Kupası videosunu geçerek Twitter tarihinin en fazla izlenen videosu oldu.

Kılıçdaroğlu, yayınladığı 3 dakikalık videoda “Ben Aleviyim. Hak Muhammed, Ali inancı ile yetişmiş, samimi bir Müslümanım. Harama el uzatmam” derken genç seçmene şöyle seslenmişti:

“Kimliğimiz bizi biz yapan varlığımızdır ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir. Kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları konuşmayacağız, ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferinde benimle olacak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, ahlaklı olan, dürüst olan olur” diyecek misin? Gelin gençler bu eşiği hep birlikte aşalım.”

Çocuklardan Kemal Kılıçdaroğlu’na Anıtkabir’de sevgi seli