Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından Gelecek Partisi’nde istifa!

Yayın tarihi: 7 Mart 2023 Salı 8:45 am - Güncelleme: 7 Mart 2023 Salı 9:35 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından Gelecek Partisi’nden istifa geldi. Partinin Kurucular Kurulu Üyesi Muharrem Ödemiş, görevlerinden ayrıldığını duyurdu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün partisinin genel merkezinde düzenlenen Millet İttifakı toplantısından sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ittifakın cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurdu.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının resmen açıklanmasının ardından ilk tepki Gelecek Partisi’nin içerisinden geldi. Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muharrem Ödemiş, “Türkiye’nin yeni dönemini şekillendireceği iddiasıyla açıklanan Liderlik namzedini ve bu liderliğin kadro yapısını, büyük bir heyecanla çıkmış olduğumuz siyasi serencamımız için bir hayal kırıklığı olduğu gerekçesiyle, son yıllarda yaşadığımız kutuplaştırıcı ve ötekileştirici siyasetin, bir başka versiyonunun, eser miktarda da olsa, öznesi olmak istemediğimi tüm kamuoyuna duyurmak istedim” diyerek istifa ettiğini bildirdi.

Ödemiş’in yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“2001 yılında, Ülkemize, Devletimize, Milletimize ve insanlığa faydalı olmak niyetiyle başlamış olduğumuz aktif siyasi hayatımızı, 2019 yılında, içinde bulunduğumuz siyasi partinin tüm itirazlarımıza, tüm feryatlarımıza ve serzenişlerimize kayıtsız kalıp aksine bizleri ihraç talebiyle partiden atma tavrına, bizzat kendimiz istifa ederek duruşumuzu ortaya koymuştuk.

Bizimle aynı fikriyatta olan çekirdek bir kadro öncülüğünde, yukarıda dile getirdiğimiz hassasiyetlerin, Türkiye siyasetinde bir daha yaşanmaması, ötekileştirici, kutuplaştırıcı yaklaşımların bir son bulması amacıyla, Sayın Ahmet DAVUTOĞLU liderliğinde Gelecek Partisini kurduk. Ancak gelmiş olduğumuz noktada, yaklaşık bir yıldır tüm itirazlarımı, parti kuruluş amaçlarına uygun olmayan bu teslimiyetçi anlayışı, birçok defalar parti içinde ve yüz yüze sayın Genel Başkan’a bizzat ifade etmeme rağmen, bir sonuç alamadığımı üzülerek müşahede ettim. Türkiye’nin yeni dönemini şekillendireceği iddiasıyla açıklanan Liderlik namzedini ve bu liderliğin kadro yapısını, büyük bir heyecanla çıkmış olduğumuz siyasi serencamımız için bir hayal kırıklığı olduğu gerekçesiyle, son yıllarda yaşadığımız kutuplaştırıcı ve ötekileştirici siyasetin, bir başka versiyonunun, eser miktarda da olsa, öznesi olmak istemediğimi tüm kamuoyuna duyurmak istedim. Tamamen ilkesel ve öznel siyasete inancımdan kaynaklanan bu değerlendirmem neticesinde, Gelecek Partisi hükmü tüzel kişiliği altındaki tüm görevlerimden (Kurucular Kurulu Üyeliği, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Koordinatörlüğü) İSTİFA ediyorum…

Rabbim Bizlerin, Milletimizin, Vatanımızın, Devletimizin ve Beni Adem’in yardımcısı olsun. Berat gecemiz mübarek olsun.”