Kılıçdaroğlu’ndan Numan Kurtulmuş’a ‘Can Atalay’ çağrısı!

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 2:09 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 2:11 pm

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yargı krizinin ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş‘a çağrı yaparak, “Meclis, Milletin iradesine ihanet etmek istemiyorsa bu utanca son vermek zorundadır. Hatay Milletvekili Can Atalay’ın yeri Türkiye Büyük Millet Meclisidir!” dedi.

AYM-Yargıtay arasındaki yetki krizinin yankıları sürüyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi tutuklusu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrıda bulundu.

AKP yargı krizini derinleştirdi: Adalet Bakanı topu TBMM’ye attı

Kılıçdaroğlu X hesabından yaptığı açıklamada, “Bir Meclis, Yüksek Seçim Kurulunun kabulü ve milletin oylarıyla seçilen bir Milletvekilini, en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen cezaevinden çıkaramıyorsa acz içindedir” dedi. “Üzülerek söylüyorum, bugünkü Meclis’in büyük çoğunluğu Sarayın boyunduruğu altındadır” diyen Kılıçdaroğlu, “Meclis, Milletin iradesine ihanet etmek istemiyorsa bu utanca son vermek zorundadır” sözlerini kullandı.

TBMM Başkanu Numan Kurtulmuş’a da çağrı yapan Kılıçdaroğlu, “Meclis Başkanını yürekli olmaya, milletin helal oylarını savunmaya çağırıyorum. Hatay Milletvekili Can Atalay’ın yeri Türkiye Büyük Millet Meclisidir!” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter ‘biyografi’sini değiştirdi!

Özgür Özel aradı, Numan Kurtulmuş olağanüstü toplantı çağrısı yapacak

Yargıtay’dan skandal karar! Can Atalay kararına imza atan AYM üyelerine suç duyurusu