Kılıçdaroğlu’ndan Mahir Ünal’a: Sözlerinin fikir babaları bizi görünce kaçtı

Yayın tarihi: 25 Ekim 2022 Salı 10:03 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2022 Salı 10:04 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Mahir Ünal’ın cumhuriyete yönelik sözlerine grup toplantısında yaptığı konuşmayı paylaşarak tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhuriyeti hedef alan AKP Grup Başkavekili Milletvekili Mahir Ünal’ın cumhuriyete yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Bugünkü grup konuşmasını sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, “Biz bilmez miyiz Asrika’yı, Sadat’ı… Ama Mahir Ünal’a söyleyin; bu sözlerinin fikir babaları, bizi karşılarında görünce içeriye kaçtı” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan AKP’li Mahir Ünal’a: SADAT kafası

“Cumhuriyet; lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” diyen Mahir Ünal’a tepki gösteren Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şu sözlere yer verdi:

“Bahçeli buna sözde çok kızmış. Ne olacak. Koşa koşa gidecek yine kucaklayacak. Bunu kime söylüyorum. Gerçek milliyetçilere söylüyorum. Bu anlayış Sadat kafasının anlayışıdır. Türkiye’yi kaldıracağız. Asrika diye devlet kurup başkenti İstanbul olup resmi dili de Arapça olacak diyorlar. İtiraz mi ettiler? Ama ne olur benim tabanım öbür tarafa kaymasın diye işaret fişeği atayım sonuçta arka kapıdan kucaklaşacağız. senin dilini küçümseyen bir adamla senin ne işin var.”