Kılıçdaroğlu’ndan iktidara tavsiyeler! Tek tek sıraladı

Yayın tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe 2:05 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe 4:28 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem nedeniyle iktidara çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Deprem bölgesinde kullanılacak ekipman ve iş makinası gibi kritik araç ve cihazların gümrük vergilerini ve bekleme sürelerini hemen kaldırın, yurda girişlerini ivedilikle sağlayın. Ayrıca ülkemizdeki karavanları hızla bölgeye sevk edin, üreticileriyle de görüşün. Kara kıştayız” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki deprem bölgesindeki kamu personeline iki maaş ikramiye verilmesi çağrısında bulundu.

“DEVLET YÖNETİN DEVLET”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Deprem bölgesinde çalışan ya da bölgede görevlendirilen kamu personeline acilen 2 maaş ikramiye yatırın. Kötü durumdalar, hizmet vermeye çalışıyorlar. Her şeyi biz mi öğreteceğiz size, devlet yönetin devlet!” ifadelerini kullandı.

İKTİDARA TAVSİYELERİNİ SIRALADI

Kılıçdaroğlu bir sonraki paylaşımında ise şunları söyledi: “Deprem bölgesinde kullanılacak ekipman ve iş makinası gibi kritik araç ve cihazların gümrük vergilerini ve bekleme sürelerini hemen kaldırın, yurda girişlerini ivedilikle sağlayın. Ayrıca ülkemizdeki karavanları hızla bölgeye sevk edin, üreticileriyle de görüşün. Kara kıştayız.”

Deprem bölgesindeki kamu personellerine maaşları erken ödenecek