Kılıçdaroğlu’ndan Erzurum provokasyonu çıkışı: Polislere müdahale etmeyin emri verildi

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 11:50 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 11:50 am

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP’ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum provokasyonuyla ilgili polislere müdahale etmeyin emrinin verildiğini söyledi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun taşlı saldırıya uğramasına ilişkin Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz’a açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, polislerin ‘müdahale etmeyeceksiniz’ diye emir aldığını belirterek, “Milletvekili arkadaşlarımıza ’emir kuluyuz’ diye mesaj gönderildi” dedi. Soylu’nun ‘provokasyonu İmamoğlu çıkarttı’ iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Lakabını biliyorsunuz Fotoroman Süleyman… Ciddiye alınacak birisi değiş” ifadelerini kullandı.

Erzurum provokasyonuna yanıt Sabiha Gökçen’de halayla verildi

Saymaz’ın röportajının ilgili kısmı söyle:

“Polisten, milletvekili arkadaşımıza gelen bir mesaj vardı, “Biz emir kuluyuz” diyordu. Polisler, elinde taş olan insanlarla yan yana duruyorlardı. Polislere, “Müdahale etmeyeceksiniz” diye bir talimat verilmiş. Biz onun için diyoruz, asıl faillerin bulunması lazım.”

Uzman çavuş iddiaları hakkında konuşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu, devletteki çürümeyi gösteriyor. Siz uzman çavuş alıyorsunuz, hukuku sağlayacak olan, adaleti sağlayacak olan bir kamu görevlisi, tam tersine hukuku ve adaleti çiğniyor. Birilerinden cesaret alıyor.”

“SOYLU CİDDİYE ALINACAK BİRİ DEĞİL”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, provokasyonu çıkaranın İmamoğlu olduğunu iddia etmesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Onun unvanı meşhur biliyorsunuz, fotoroman Süleyman. Ciddiye alınacak birisi değil” dedi