Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’in “CHP’den 15 vekil istemek hayatımın en büyük pişmanlığı” sözlerine yanıt

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 10:29 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 10:22 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “CHP’den 15 vekil istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır” sözlerine ilişkin, “Biz bir parti mücadelesi değil, bir demokrasi mücadelesi veriyoruz…” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini yorumladı. T24’ten Metin Kaan Kurtuluş’a konuşan Kılıçdaroğlu, toplumun büyük bir bölümünü seçimi kazanacakları yönünde ikna etmelerini bir “başarı” olarak nitelendirirken, sonuçların beklenen yönde gelmemesinin muhalif seçmende “derin bir travma yarattığını” söyledi.

Bu travmanın 2024 yerel seçimlerinde sandığa yansımayacağını düşündüğünü ifade eden CHP Genel Başkanı, “Elbette hayal kırıklığı içinde veya beklentilerin gerçekleşmemesi nedeniyle bu tür söylemler oluyor. Yazılıyor, çiziliyor, sosyal medyada da söyleniyor. Ben sonuçta bu ülke insanının sağduyulu davranacağını düşünüyorum” dedi ve “Bizim kitabımızda umutsuzluğa yer yok” diye devam etti.

BAHÇELİ’NİN AKŞENER’E YAPTIĞI ÇAĞRIYI DEĞERLENDİRDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı çağrıyı değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

İttifak seçim süreçlerinde oluyor, şu anda da bir seçim süreci yok zaten. Dolayısıyla da bir ittifak da söz konusu değil. Zaman zaman partiler kendi görüşlerini aktarıyorlar. Aslolan, her partinin bağımsız seçimlere girmesidir. Ancak Türkiye’nin koşulları dikkate alındığında yeri geldiğinde ittifaklar yapılabiliyor. Bu yerel seçimlerde de yapılabiliyor, cumhurbaşkanlığı seçiminde de. Koşullar değişince, siyaset tabii ki o değişen koşullara ayak uydurmak zorundadır.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ İYİ, NİYE KAYBEDELİM?”

2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak kurulamaması ve HDP’nin aday çıkarması durumunda İstanbul ve Ankara’nın kaybedilebilme olasılığına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Niye kaybedelim? Belediye başkanlarımız başarılı. Sonunda başarıyı gören kim? Ankara’dakini ben görüyorum, İstanbul’dakini İstanbullu görüyor, Adana’dakini Adanalı, Mersin’dekini Mersinli görüyor. Dolayısıyla belediye başkanlarımız başarılı, görevlerini yapıyorlar. Biz, ayrıca yeni büyükşehir belediyeleri ve çok sayıda belediye başkanlığını da alacağız, yani kazanacağız. Ayrıca biz CHP Genel Merkezi olarak, belediyelerimizin çalışmalarını yakından izliyor ve gelen raporları değerlendiriyoruz” dedi.

“PARTİ MÜCADELESİ DEĞİL, DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Kılıçdaroğlu, Akşener’in “Bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 vekil istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır” sözlerine ilişkin olarak ise şunları söyledi:
“Ben o tür tartışmalara girmek istemem, kendi açımdan doğru da bulmam. Şuna inanırım, biz bir parti mücadelesi değil, bir demokrasi mücadelesi veriyoruz… ”

“HERHANGİ BİR PROTOKOLDE YER ALMAYACAK TEK ŞEY MİT BAŞKANLIĞIDIR”

Kılıçdaroğlu, “Ümit Özdağ ile yapılan ve kendisine 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı sözü” ile ilişkili olarak ise “Bu konuda sadece daha önce de dediğim şeyi söyleyeceğim; iki kişi arasında imzalanan metin o iki kişinin namusuna teslim edilmiştir. Benim bu konuda açıklama yapmam doğru olmaz. Ancak şunu söyleyebilirim herhangi bir protokolde yer almayacak tek şey MİT Başkanlığıdır…” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan TELE1 tepkisi! “İktidar gerçeklerden korkuyor”