Kılıçdaroğlu’ndan ‘5’li çetelere’ hodri meydan: Hazırlıklı olsunlar, hesap soracağım

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 1:35 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2023 Salı 2:59 pm

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale’de halka hitap etti. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da katıldığı Kılıçdaroğlu’nun mitingine on binlerce Çanakkaleli akın etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında ‘5’li çete’ olarak nitelendirdiği şirketlere meydan okuyarak “Size sözüm beşli çeteler değil beşbinli çete de olsa kul hakkı yiyenden hesap soracağım. O 5’li çeteler hazırlıklı olsunlar.” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çanakkale Millet Buluşması’nda halka seslendi..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Çanakkale’de Kılıçdaroğlu’ndan önce kürsüye çıktı.

YAVAŞ: ESKİ DÖNEMİN 4.5 MİLYAR BORCUNU ÖDEDİK

Mansur Yavaş, “Bunlar idare edemez dediler, eski dönemin 4.5 milyar borcunu ödedik. Ankara halkına hizmeti engellemeye çalışıyorlar” dedi. Yavaş, “Her seçim bıktık artık, kendileri gibi düşünmeyen herkes terörist” diyerek iktidara tepki gösterdi.

Mansur Yavaş meydan okudu

İMAMOĞLU: ÇANAKKALE RUHUNU KAYBETMEMELİYİZ

Yavaş’ın ardından kürsüye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geldi. “Çanakkale ruhunu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz” diyen İmamoğlu, “Çanakkale barışın değerini öğreten bir savaştır” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, şu sözleri kullandı:

Yağmur yağıyor. Yağmurda da ıslanacağız, pırıl pırıl güneşte de hep beraber güzel günlere adım atacağımız günler yaklaşıyor.  Çanakkale ruhu milletçe hepimizi sarar sarmalar. Bize millet olduğumuzu hatırlatan yerdir Çanakkale. Çanakkale barışın değerini öğreten bir savaştır.

Amasya’dan sonra Çanakkale’de de İmamoğlu rüzgarı

“BAYRAMDA 15 BİN LİRA HESABINIZDA”

Yavaş ve İmamoğlu’nun ardından söz alan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

“Emekli kardeşlerim hiç merak etmeyin. 2015’ten bu yana emeklilere asgari ücret kadar ramazan ve kurban bayramında birer maaş ikramiye verilsin dedim. Yapmadılar, eksik yaptılar. Önümüzdeki bayramda emeklilerin emekli aylığı 15 bin TL olarak hesaplara yatacak. Yapamaz diyorlar değil mi? Bay Kemal’i tanımıyorlar. Bay Kemal söz verdiyse mutlaka yapar. İki ikramiye maaş için parayı nereden bulacaksın diyorlardı. Vermek zorunda kaldılar. Emekliye hak ettiği ikramiyeyi vereceğiz. Hiçbir ailede yoksulluk sınırının altında gelir alınmasına izin vermeyeceğim. Sana söz kazanacağım. Beraber kazanacağız.

KPSS’de ne aldıysanız atamanızı yapacağız. Dolayısıyla sevgili gençler meraklanmayın aşınız olacak işiniz olacak.

Atama bekleyen öğretmenler, sağlıkçılar, teknik personel hepsini çözeceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Bütün köylerdeki okulları tekrar açacağız. Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi öğretmen ve öğrenciyi buluşturacağız. ”

SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Ben Kemal geleceğim ve Türkiye’nin bütün sorunlarını el birliğiyle çözeceğiz. Az önce iki belediye başkanımızı dinlediniz. Birisi Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu. Beraber yola çıktı. Onlar da göreceksiniz kendi kentlerinde ayrımcılık yapmadan hizmet nasıl verilir cumhurbaşkanı yardımcısı olduklarında gösterecekler. Birlikte mücadele güç demektir, kuvvet demektir. Bundan da emin olmanızı isterim.

Kılıçdaroğlu emeklilere Kurban Bayramı için söz verdi! “Çift ikramiye yatıracağız”

Çanakkale’nin bizim tarihimizde ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Çanakkale Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğini pekiştirdiği savaştır. 1915’te Çanakkale’yi geçilmez kıldılar. Aradan 3 yıl geçti. 1918… 3 yıl sonra tek kurşun atılmadan, aynı düşman gemileri Çanakkale Boğazı’nı geçtiler ve Dolmabahçe’de demirledir. Bir adamın tek adamın tek bir insana verildiği yetkinin ülkeyi nasıl hale getirdiğini görüyoruz. Bir kişi çıkıyor ben anlaşmayı imzaladım hepiniz Çanakkale’yi geçin İstanbul’u geçin diyor. Ve İstanbul’u işgal ediyorlar. Biz bu yüzden tek adam rejimine karşıyız!

İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR

Şunu herkes çok iyi bilsin. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki kırmızı çizgisi var. Bayrağımız ve vatanımız. Ama onlar, tek adam rejimi; onların ne yaptığını gayet iyi biliyorum. Süleyman Şah Türbesini kaçırdılar. Türbe 10 bin dönümlük alan. Terör örgütünden kaçtılar bayrağımızı indirdiler ve vatan toprağını terkettiler. Bunu yapanlar asla vatansever olamaz. Benim bu millete sözüm var. Allah nasip ederse sizin oylarınızla iktidar olduğumuzda göreceksiniz Süleyman Şah Türbesi’ni vatan topraklarına getireceğiz.

“BİR HAFTA İÇİNDE ASKERİ HASTANELERİ AÇACAĞIZ”

Bizim milliyetçiliğimiz onlarınki gibi lafta değil. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu bizim ordumuz. Bir ordunun hastanesi yok hiçbir şeyi yok demektir. GATA’yı aldılar askeri hastaneleri kapattılar. Göreceksiniz GATA’yı açacağız bir hafta içinde askeri hastaneleri açacağız.

İktidar gözünü GATA arazisine dikti! 80 milyon liraya Millet Bahçesi yapılacak

Ayın 14’ünde işim var demeyin oyunuzu kullanın oyunuza sahip çıkın. Sandıkların tamamına sahip çıkacağız hiç endişe etmeyin. Kırsalda çalışan gençler ve kadınlar unutmasınlar. Sosyal güvenlik primlerini devlet olarak ödeyeceğiz. Toprakta çalışıyor musun? Üretiyor musun? Kazanacaksın. Sen üreteceksin, senin sosyal güvenlik primini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Yeni bir iklimi getireceğiz. Sokakta caddede karşılaştığınız insanlara selam vermesini ihmal etmeyeceğiz. Onlar ayrıştırmaya çalışıyor biz ayrışmayacağız. Bayrağımızın altında bir olacağız. Hala ne yapacaklarını söylemediler.”

“16 CUMHURBAŞKANLIĞI UÇAĞINI SATACAĞIM YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI ALACAĞIM”

İklim değişikliği var. Yaz aylarında Akdeniz havzasında ciddi yangınlar çıkabilir. Bunun için yangınları söndürecek uçaklara ihtiyacımız var. Size sözüm söz 16 cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım, yangın söndürme uçakları alacağım.

Ayın 14’ünde işim var demeyin oyunuzu kullanın oyunuza sahip çıkın. Sandıkların tamamına sahip çıkacağız hiç endişe etmeyin. Kırsalda çalışan gençler ve kadınlar unutmasınlar. Sosyal güvenlik primlerini devlet olarak ödeyeceğiz. Toprakta çalışıyor musun? Üretiyor musun? Kazanacaksın. Sen üreteceksin, senin sosyal güvenlik primini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Yeni bir iklimi getireceğiz. Sokakta caddede karşılaştığınız insanlara selam vermesini ihmal etmeyeceğiz. Onlar ayrıştırmaya çalışıyor biz ayrışmayacağız. Bayrağımızın altında bir olacağız. Hala ne yapacaklarını söylemediler.

BEŞLİ ÇETELER BENİ İSTEMEZLER”

Beşli Çeteler beni istemez, engellemek ister, ‘Aman ha sakın Kılıçdaroğlu olmasın’ derler. Size sözüm beşli çeteler değil beşbinli çete de olsa kul hakkı yiyenden hesap soracağım. O 5’li çeteler hazırlıklı olsunlar.

Beşli Çete, Kılıçdaroğlu’na ‘Bizi bir dinle’ mesajı gönderdi iddiası

Geçmiş dönemde hiç kimseyi kırmadan dökmeden eğer AK Parti veya başka partiye oy vereni ikna ederseniz, Size düşen görev insanların oy kullanmasını sağlamak. Beşli çetenin hortumları sökülür, sosyal yardımlar devam eder. Fakirin fukaranın parasını vereceksin hortumlayacaklar, Bay Kemal izleyecek. Yemezler.

Altı lider bir aradayız. Beraber mücadele edeceğiz. Türkiye’nin büyümeye,  kalkınmaya ihtiyacı var. Bütün bunların tamamı olması lazım. Ben sadece bunlar vaat etmiyorum. O rüşvet alan yurtdışında büyükelçi olarak atananların tamamını getireceğiz.

GENÇLERE SESLENDİ

Son olarak şunu da ifade edeyim. Dünyanın en güzel kentlerinden biri Çanakkale. Doğa harikası aslında. Çanakkale’nin insanı çalışkan, özverili, emeğinin karşılığını alamıyor. Emeğin karşılığını alması lazım. Gencecik evlatlarımız geleceklerini yurtdışında arıyor. Neden yurtdışını istiyorlar? Araştırdım. Gençler diyor ki asgari ücretle ne ev ne araba sahibi olabilirim. Hiç merak etmeyin iktidar değiştiğinde iyi gelir elde edeceksiniz. Kısa sürede araba belli zaman diliminde ev sahibi olacaksınız. Kendi ülkenizde üreteceksiniz, kendi ülkenizde kazanacaksınız. Dünyayla rekabet eden ülke haline geleceğiz.

AKP’li Özhaseki’den beşli çete savunması: Başkaları ihalelere girdi de elinden mi alındı?

Tarım hayvancılık özel koruma bölgesi oluşturacağız. Yakında videolu ayrıntı vereceğim. Sorunları biliyoruz, hepsini çözeceğiz. Güç halktır. Astsubayların, polis arkadaşlarımızın sorunlarını biliyorum. EYT’yi söyledim en sonunda EYT’lilerin hakkını teslim ettiler. Olmaz diyorlardı. Demek ki Bay Kemal sorunun ne zaman çözüleceğini biliyor.

Soya soya bitiremediler. O soygunları bitireceğim.”