Amasya’dan sonra Çanakkale’de de İmamoğlu rüzgarı

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 12:41 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2023 Salı 12:57 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na Amasya’dan sonra Çanakkale’de de büyük ilgi gösterildi. Ekrem İmamoğlu Bayramiç’te yurttaşlara seslendi. İmamoğlu, tekrarlanan İstanbul yerel seçimlerine atıfta bulunarak “13 binlik farkı beğenmeyen, 806 bin oyluk tokadı yer” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Çanakkale’de yapacakları miting öncesi, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yurttaşlarla buluştu.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Bir gün beni davet et

Çanakkale programı için kente gelen İmamoğlu’nun ilk durağı Bayramiç olurken, İmamoğlu burada yurttaşlara seslendi. İmamoğlu, “13 binlik farkı beğenmeyen, 806 bin oyluk tokadı yer” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Demokrasi tokadı iyi bir tokattır” dediği konuşmasında şunları söyledi:

Bugünün iktidarı şöyle bakıyor. ‘Eğer benim partimden değilsen, sen yoksun.’ Hatta ‘Sen yoksun’un ötesinde ne yazık ki düşmanca tavırları bile görebiliyoruz. Neredeyse kalkıp televizyonda ‘topal ördek’ denmesi. ‘Sen 13 bin oyla seçimi kazandın mı zannediyorsun’ denmesi, Yani halbuki mesele nedir? Bir oyla bile kazanabilirsin. Ama işte 13 bin oyu beğenmeyen, 806 bin oyluk tokadı yer.

Şimdi bu tabii, demokrasi tokadı iyi bir tokattır. İnsanı kendine getirir. Ama bu arkadaşlar kendine de gelmiyor, diyor ki illa ikinciyi de yiyelim. Onun zamanı yaklaştı.

 

İmamoğlu’nun Erdoğan’a ‘davet et’ çağrısı sonrası İBB 4 yılda yaptığı projeleri sıraladı