Kılıçdaroğlu’na Gül’den sonra Arınç’tan da destek: Siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir?

Yayın tarihi: 6 Ekim 2022 Perşembe 1:59 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2022 Perşembe 2:00 pm

AKP’nin kurucularından eski TBMM Başkanı Başkanı Bülent Arınç, iktidar ve ana muhalefet partisi arasındaki ‘başörtüsü‘ tartışmasında Kılıçdaroğlu’na destek olarak “Siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir?” ifadelerini kullandı.

AKP’li Bülent Arınç, TV5’te katıldığı programda hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifini hem de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Anayasa değişikliği’ çağrısını önemli bulduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çağrısına Erdoğan’dan Anayasa’yı değiştirelim teklifi

Başörtüsünün şu anda fiili bir serbestlik olduğunu belirten ve “Bunu ben hukukçuların da kamuoyunun da siyasetçilerin de takdirine bırakıyorum” ifadesini kullanan Arınç, şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu’nu bu noktaya getiren muhafazakar kesimle barışabilmek, onlara anlayış gösterebilmek. İkincisi de bugün muhafazakar kesimde pek dışarıda dillendirilmeyen ama kendi içinde propaganda haline gelen bir konu var. Bu muhafazakar kesime, ki dindarlık noktasında ulaşmış kesime, birileri diyor ki ‘Bakın CHP gelirse, Millet İttifakı gelirse başörtüsünü yine yasaklar’. ‘Böyle bir düşüncenin bugün alıcısı olabilir mi?’ diye düşünecekseniz, ben düşünmenizi tavsiye ederim. Bunun için ‘Ben böyle bir şey yapmayacağım ama yasal düzenlemeyi bunun için istiyorum’ demişse Kılıçdaroğlu bunun için bir adım atmıştır diye düşünebiliriz.

Siyasetçi gözüyle bakmamız lazım. Bir iş yapıyorsanız karşılığını oy alarak almayı düşünürsünüz. Kılıçdaroğlu da bunun için yapıyor. Yani helalleşmeyi niye yapıyor? Başörtülü kardeşlerimizle neden bir araya geliyor, onları ön plana koyuyor? Sultan Kara’yı neden evinde ziyaret ediyor?

‘BOĞAZINA SARILMAK GEREKMEZ’

‘Ey muhafazakar kesim ben sana yanlışlıklar yaptım, geçmişte olanlar için özür diliyorum. Beni affet’ diyor. Dindar insanlar için bile tövbe kapısı her zaman açıktır, siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir? Bunu söyleyen bir insanın boğazına sarılmak gerekmez.”

ABDULLAH GÜL DE DESTEK OLMUŞTU

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifi hakkında yaptığı açakalmada “Böyle bir dönüşüme öncülük ettiği için de Kemal Beyi tebrik etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül’den ‘başörtüsü’ çıkışı: Kemal Beyi tebrik etmek gerek