Kılıçdaroğlu yeni enflasyonu ‘suç kabulü’ ilan etti: Derhal telafi zammı yapılmalı

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 12:22 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 12:24 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’in yeni enflasyon verilerini ‘suç kabulü’ olarak yorumlayarak “Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır” dedi.

Açıkladığı verilerle tartışılan Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), ağustos ayı beklentilerin üzerinde açıkladığı enflasyon rakamları tartışılmaya devam ediliyor.

Kuruma ağustosta aylık enflasyon yüzde 9,09 artarken, yıllık enflasyon ise yüzde 58.94’e yükselmişti. ENAG ise enflasyonu aylık yüzde 8.59, yıllık ise yüzde 128.05 olarak açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu verilere ilişkin ilk değerlendirmesini sosyal medyadan yaptı. TÜİK’in ‘Saray’ın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul ettiğini’ belirten Kılıçdaroğlu derhal telafi zammı yapılması gerektiğini savundu.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle, verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı.

TÜİK bu “hesaplama” değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu.

Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon %58 değil, %128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır.”

TÜİK ağustosta enflasyonu gizleyemedi “Bedeli ağır oluyor!”

TÜİK ağustosta enflasyonu gizleyemedi “Bedeli ağır oluyor!”