Kılıçdaroğlu: Dış politikamızı 180 derece değiştireceğiz

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 3:42 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 5:00 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Düzce’de düzenlediği mitinde “Dış politikamızı 180 derece değiştireceğiz” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Düzce’de miting düzenledi.

Kılıçdaroğlu “Dış politikamızı 180 derece değiştireceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyeceğiz. Politikalarımızda barış eksenli olacak” ifadesini kullandı. İmamoğlu ise mitingde ikonikleşen ‘ceket çıkartma’ hareketini yeniden yaptı. Bu hareketi Düzceliler tarafından coşkuyla karşılanan İmamoğlu, “Ben 6 Mayıs’ta çıkardığım o ceketi hiç giymedim zaten” dedi.

Kılıçdaroğlu’na Bolu’da sevgi seli!

‘BUNU YAPAN HER ŞEYİ YAPAR’

İlk sözü alan İmamoğlu şu açıklamaları yaptı:

“100, 150 kişi organize edip İmamoğlu’nu değil, milleti taşlayacak kadar yüzsüzler. Ama bu millet aklı başında; eğri doğruyu görür. Ne yaptılar? 31 Mart’taki seçim var ya o seçim anasının ak sütü kadar helaldir bu kardeşinize. Neymiş efendim sandıkta terörist varmış? Bugün de aynı hikaye. Hani bir tane hapis yatan, suçlu var mı? Bu kadar yalanı dolanı unutmayın; hafızanızda dursun. Bakın bunu yapan her şeyi yapar. Peki ne oldu? 13 bin 500’ü oy farkını beğenmeyenlere halkımız öyle bir Osmanlı tokadı attı. İşte bu seçimde de öyle olacak. Millet kazanacak.

‘ARAMIZDA KALSIN ‘KAZANIYORUZ’

Sevgili Düzceliler sizinle sözleşelim mi? Evin büyükleri nineler, anneler, teyzeler… Erdemli, ahlaklı bir dönem için ailenizle konuşmaya, oylarını istemeye hazır mıyız? Seçimlerde görev almaya, almadıysanız Türkiye gönüllülerine üye olmaya hazır mısınız? Sandık günü elinizle o canım ay yıldızlı bayrakla, okulların önünde, caddelerde bilen horonunu, bilen halayını çeksin. Bir demokrasi şöleni yaşamaya hazır mıyız? Sesimizi İstanbul’da duyurmaya hazır mıyız? Buraya gelen herkes evine gittiğinde desin ki İmamoğlu dedi ki ‘Aramızda kalsın, 15 Mayıs sabahı millet kazanıyor. Kazanıyoruz. Gösterin kalplerinizi. Kalp atanlar kazanacak, taş atanlar değil.”

Kemal Kılıçdaroğlu yurt dışına kaçırılan paraları nasıl Türkiye’ye getireceğini anlattı

KILIÇDAROĞLU: DÜZCE’DE ÇOK GÜZEL BİR DEĞİŞİM VAR

Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:

“Bakıyorum Düzce’de çok güzel bir değişim var. Bende bu değişimden mutluyum. Beraber mücadele edip Türkiye’yi düzlüğe, demokrasi getirmeye hazır mıyız? Beşli çetelerin çaldığı paraları getirmeye hazır mıyız? Tamamını tamamını getireceğim. Getireceğim sizlere vereceğim.

Düzce’nin bu kadar hava kirliliği olması hiç kimse kabul etmez. Sözüm söz buranın hava kirliliğini çözmek boynumun borcu. 22 yıldır yapamıyorlar. Yahu yapılamayacak ne var? Çağıracaksın doğalgaz firmalarını; bak şu köylere doğalgazı götür diyeceksin. Ama bir şey daha yapacağız hiçbir fakir ailenin doğalgazı elektriği suyu kesilmeyecek asla!

‘AİLE DESTEKLERİ SİGORTASINI GETİRECEĞİZ’

Sevgili anneler en büyük sıkıntıyı yaşayan sizlersiniz. Mutfakta yangının farkında olan sizlersiniz. Koskoca Türkiye Cumhuriyetini soğana muhtaç ettiklerini bilenler sizlersiniz. Bakınız Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz; hiçbir fakir aile ‘bizim gelirimiz’ yok demeyecek. Sosyal devlet her ay düzenli olarak o ailenin hesabına yatıracak ve gidip parasını çekecekler. Onun fakir olduğunu sadece ve sadece sosyal devlet bilecek. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.

‘SARAY’DA OTURMAYACAĞIM, MÜTEVAZİ EVİME GİDECEĞİM’

Gençler hazır mısınız? Özgürlüğe, demokrasiye hazır mısınız? 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandıkta oy kullanacak. 5 milyon 300 bin genç dünya siyaset tarihine güzel bir armağan bırakacak. Diyeceksiniz nedir bu armağan. Şudur otoriter bir yönetimi gençler kullandıkları oyla emekli ettiler. Bu onur size, bu onur Türkiye’ye yeter. Allah nasip ederse sizlerin oyuyla cumhurbaşkanı olduğumda beni özgürce eleştirebileceksiniz. Yeter artık ya! Mutfaklarda yangın var; Saray’da yok. Orada herkesin keyfi yerinde, 3 yerden 5 yerden maaş alan var ama garibanın çocuğu 3-5 üniversite bitirmiş işsiz. Benim Saray’da oturmak gibi bir düşüncem olmadı. Mütevazi bir evim var oraya gideceğim. Mutfağımı biliyorsunuz zaten. Sizlerin oylarıyla seçilirsem Gazi Mustafa Kemal’in mütevazi köşkü Çankaya’sına gideceğim.

‘O HUDUTTAN GÖNDERECEĞİM’

Gençlere size bir sözüm daha var. Hepiniz askerlik yapmadınız. Hudutta askerlik yapanlar ‘Hudut namustur’ yazar ve öyle olur. Size söz 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz ve Afganları o huduttan göndereceğim. Onların evlerini AB fonlarıyla bizim müteahhitlerimiz yapacak. Dış politikamızı 180 derece değiştireceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyeceğiz. Politikalarımızda barış eksenli olacak.

‘İKİ KESİM VAR’

Benim cumhurbaşkanlığımı istemeyen iki kesim var. Biri beşli çeteler. Yuh çekmeyin, oylarınızı kullanın. İkinci kesimse uyuşturucu baronları. İradenizi sandıkta gösterin ve ‘Biz bunları istemiyoruz’ deyin. Onları siz göndereksiniz gençler siz.

İşte Gezici Araştırma’dan ilk defa oy kullanacak 5 milyon genç seçmenin ‘tercih’ analizi

‘FINDIĞIN KİLOSU 4 DOLAR KARŞILIĞI TL OLACAK’

Ordu’da söz verdim göreceksiniz. Bay Kemal’in iktidarın fındığın kilosu 4 dolar karşılığı Türk Lirası olacak. Gene soracaklar ‘Parayı nerede bulacaksınız?’ diye. Ee sen parayı beşli çetelere, yandaşa veriyorsun ben vatandaşa vereceğim.

‘HAKSIZLIĞA İSYAN EDECEĞİZ’

Mağdur edilen binlerce insan var. Yargıya başvurmuş beraat kararı çıkmış ‘İşe başlatmayacağım’ diyor. Herkesin hakkını vereceğim. Şu Ankara İstanbul yolu 1450 kilometre yürüdüm adalet için. Kim haksızlığa uğrarsa susmayacağım. Haksızlığa isyan edeceğiz. En ufak endişeniz olmasın Bay Kemal eşittir adalet.

‘YÜZ BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ’

Kapatılan bütün okulları açacağım ve cumhuriyetin yüzüncü yılında yüz bin yeni öğretmen atayacağız. Beslenma çantası uygulamasını sonlandıracağız. Çocuk okula gideceok, okulda sütünü suyunu yemeğini yiyip eve dönecek. Böylece anneler beslenme çantasına neler koyacağım diye düşünmeyecek. Anneler sizin için çalışacağım.

‘BİZE MİLLİYETÇİLİK DERSİ VERENLER…’

Terör bir insanlık suçudur. Nereden gelirse gelsin mücadele edeceğiz. Bize milliyetçilik dersi verenler siz daha düne kadar küfrettiğiniz adamlara para dilenmek için dik çöktünüz. Kabul etmeyiz biz bunu. Süleyman Şah Türbesi’nde bayrağı indirip türbeyi kaçırdılar. Sözüm söz. O bayrak da Süleyman Şah Türbesi de geri dönecek yerine. Bir de bize milliyetçilik dersi veriyorlar. Katar’a sattıkları Tank Palet fabrikasını alıp şanlı ordumuza vereceğiz. Biz onlar gibi değiliz. İki kırmızı çizgimiz var. Vatanımız ve bayrağımız.”

Restoratör Kemal

‘MELEN BARAJI 15 YILDIR BİTİRİLEMEDİ’

2016 yılının aralık ayında bitireceğiz diyerek Melen Barajı için gün ve saat veren bu iktidarın bakanı tam 7 yıl önce ve ne yazık ki; en iyi ben bilirim, yaparım tezahürü… Bilimden mühendislikten faydalanmaktan uzak kalırsanız ve Devlet Su İşleri gibi kadim kurumunu ne yazık ki çürütürseniz oradaki aklı selim insanları dinlemezseniz, beton gövdeyle bir baraj üretmeye kalkarsanız o gövde mühendislik olarak yanlış bir tercih oldu. Derin çatlaklarla yapılamadı ve o açılış yapılamadı. Hatırlayın 2019 seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanı, sanki belediye başkanı adayı gibi ilçe ilçe gezerek su sorununu çözdüm dedi. Ama kendisi bile Melen Barajı’nın henüz yapılmadığının farkında değil. Biz ne zaman oranın çatlaklarını teslim ettik durumun farkına vardılar. Hemen bir ihale daha… Şimdi firma artan fiyatlardan dolayı inşaatı bıraktı. Şuan askıda bir Melen Barajı. 15 yıldır bitirilemeyen bir Melen Barajı.

‘BİR YERDE RANT VARSA ORAYI ISKALAMAZLAR’

Bu ülkenin yöneticileri bilimden, devlet yönetme anlayışından uzaklaşmış bir yönetim. Kopuk, birbirinden habersizler. Ama bir yerde rant varsa, kişisel bir beka varsa orayı hiç ıskalamazlar. Oraya hemen abur cubur dalarlar. Memleketin gerçek ihtiyaçlarından uzaklaşan bu aklı hep birlikte 14 Mayıs’ta tıpış tıpış evine yollayacağız. Ne yaptılar, Ekrem’e randevu vermiyor Cumhurbaşkanı 4 yıldır. Yahu Allah aşkına Ekrem’e randevu versen ne olur vermesen ne olur? 16 milyon İstanbulluya randevu vermiyorsun sen, bundan haberi yok. İnsanını görmüyor, varsa yoksa kendi hükümranlığı. ‘Ben seçimi kazanayım da ne olursa olsun’… Patates, soğan fiyatına bile gülen insan bu milleti unutmuş insandır. Yollayın evine gitsin. Ben diyen gidecek, biz diyen gelecek. O bir tek kendi makamını düşünüyor. ‘Ben’ diyen gidecek, ‘biz diyen’ gelecek.”