Kılıçdaroğlu: Türkiye savaştaki ülkeye ‘borcumu ödeyemiyorum’ diyor!

Yayın tarihi: 4 Ekim 2022 Salı 11:36 am - Güncelleme: 4 Ekim 2022 Salı 11:46 am

Türkiye’nin doğal gaz ödemelerini 2024’e ertelemek için Rusya ile görüşmelere başladığı iddiasına ilişkin açıklama yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya’ya borcunu ödeyemiyorum diyor. Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor. Kime? Savaşta olana!” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yüksek enerji fiyatlarından kaynaklanan ekonomik zararı azaltmaya yönelik olarak Rusya’dan doğal gaz ödemelerinin bir kısmını 2024’e ertelemesini istediği iddia edilmişti. Söz konusu iddiaya ilişkin Twitter hesabından paylaşım yapan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Türkiye, savaşta olan ülkeye, Rusya’ya borcunu ödeyemiyorum diyor. Halktan parasını aldığı gazın parasını ödeyemiyor. Kime? Savaşta olana! Türkiye hep ciddi devlet olmuştur ve itibar görmüştür. Her şeyi yok ettiler. Çok çürük bir sistem var. Çok çürümüş bir saray iktidarı var.”

“BU DA BAY KEMAL SÖZÜ OLSUN”

“Sürekli de oy satın almak için yalan söylüyorlar. Vaatlerin çoğunu asla yapmayacaklarını biliyoruz ama halkımız kaygılanmasın. Onların yarım bıraktığı sosyal projeleri, iktidarı devralınca biz tamamlayacağız. Bu da Bay Kemal sözü olsun. O konutlar bitecek, kimse korkmasın.”

AKP’de ‘psikolojik baskı’ istifası! Başkan ve yönetimi görevinden ayrıldı