Kılıçdaroğlu tüm danışmanlarının görevine son verdi

Yayın tarihi: 15 Haziran 2023 Perşembe 6:48 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 7:11 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Haziran 2023 öncesi atanan tüm danışman ve başdanışmanların görevine son verdi.

14 Mayıs seçimlerinde CHP’nin seçim sistemi hakkındaki tartışmalar sürerken, ANKA’nın verilerini geç yayımlaması ve CHP’nin seçim sisteminin halka arz edilmemesi tartışma yarattı. Seçim sonuçlarının geç yayınlanmasına yönelik Tuncay Özkan ve Onursal Adıgüzel öne çıkan isimler arasında yer aldı.

Seçimin ilk turunun ardından Onursal Adıgüzel görevinden istifa ederken, Özkan ise CHP sistemi verilerinin paylaşma sorumluluğunun Adıgüzel’de olduğunu ileri sürdü. Özkan, partideki görevinin genel başkan danışmanlığı olduğunu belirtse de “CHP’de sorumluluk alanı medya ve kurumsal iletişimden sorumlu bir insanım” ifadelerini kullandı.

CHP’de değişim yankıları devam ederken Kılıçdaroğlu, A takımını kendisine bağlayarak Genel Başkan dışında 17 kişilik MYK listesi 14’e düşürdü. 5 üyeden oluşan MYK’da örgüt yönetimleri görevi Ahmet Akın’a, sosyal medya yönetimi ise Eren Erdem’e verildi. Partinin yeni Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu olurken, Faik Öztrak ise Parti Sözcüsü görevine devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’ndan kurultay öncesi sürpriz bir karar geldi. CHP, Kılıçdaroğlu tarafından 4 Haziran 2023 tarihi öncesi Danışman ve Başdanışman olarak atanan tüm kişilerin, görevlerinin 14 Haziran 2023 tarihi itibari ile sonlandığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre danışman ve başdanışman sıfatıyla görev alan Nuşerivan Elçi, Tuncay Özkan, Ünal Çeviköz, Erdoğan Toprak, Hacer Foggo, Jeremy Rifkin, Cevdet Nasırhanlı ve Deniz Demir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda isimle yollar ayrıldı.

Tam sayısı bilinmeyen ve kırkın üzerinde olduğu ifade eden danışmanların farklı görevlerde bulunanları bu görevlerini sürdürecek ve yerlerine yeni atamalar yapılacak.

Kılıçdaroğlu: Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin