Kılıçdaroğlu saat verdi!

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 4:03 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 6:26 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden bu akşam buluşmak üzere saat verdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Bu akşam 22.00’de, burada buluşalım.” notunu paylaştı. Paylaşımın ardından sosyal medyada CHP liderinin yapacağı açıklama merak konusu olurken, daha önceki iddiaları yeniden gündeme geldi. Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz mayıs ayında ‘Bir kaçış planının anatomisi’ konulu açıklaması ülke genelinde büyük bir yankı uyandırırken, haber değeri olan bu açıklamayı eş zamanlı yayınlayan TELE1, Halk Tv ve KRT’ye RTÜK tarafından ceza kesildi.

Öte yandan, geçtiğimiz ocak ayında ise Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yine saat vererek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin 5’li çeteye “peşkeş çektiği” yönünde bir iddiada bulunmuştu.

KILIÇDAROĞLU ‘PARAVAN VAKIF’ İDDİASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz mayıs ayında yayımladığı bir videoda Erdoğan ailesinin TURKEN vakfı üzerinden Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) para aktardığını öne sürerek şu ifadeleri kullanmıştı:

Erdoğan, aile içinde anlaşırsınız ve çıkar milletimize doğruları söylersiniz diye bekledim ama görüyorum ki sen, davalarla algı yaratma peşindesin. O zaman ortamı daha fazla bulandırmana izin vermeden, herkesin zaten artık bildiğini buradan da söyleyeyim.

Bu vakıflar üzerinden paraları transfer ettiren, oğlun Bilal Erdoğan. Parayı alan tarafta ise kızın Esra Albayrak var. Kardeş kardeş vakıflar yönetiyorlar, para transfer ediyorlar birbirlerine. TURKEN paravan bir vakıftır, amacı ABD’ye servet ve insan transferidir.

Güya yurt yapıyorlarmış. Nerede yapıyorlar devasa plazayı? Manhattan’da. ABD’nin en pahalı finans merkezinde. Finans merkezine yapılan bu ultra lüks bina bittiğinde kime ait olacak? Türkiye’ye mi ait olacak, yoksa paravan vakfa mı? Bu vakıf kimin Erdoğan?

Haber değeri taşıyan bu açıklamaları eş zamanlı olarak yayımlayan TELE1, Halk Tv ve KRT’ye ise Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ceza kesti.

Kılıçdaroğlu Şengül Hablemitoğlu’nun mesajını paylaştı: Her tarafı lağım kokusu sardı

ERDOĞAN’IN TELEVİZYONA ÇIKACAĞI SAATTE HAZİNE İDDİASI

Öte yandan, geçtiğimiz ocak ayında Erdoğan’ın NTV’ye çıkacağı saate yaptığı açıklama da ülke çapında ses getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun o açıklamaları ise şöyle:

Bazıları bizzat Saray’daki şahıs tarafından imzalanmış. Görüyorsunuz değil mi? Bu şerde şöyle bir hayır var: Beytül’mala el uzatan bu belgelerin arkasında kim var hepimiz görüyoruz.

Peki bir belgeyi anlatayım: 3 Nisan 2018… Bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15firma katılır, ihalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira ama kazanan firmaya bu ihale verilmez.

Neden? Çünkü beşli çeteden değildir. Bu nedenle ihale iptal edilir ve aynı iş yeniden ihale edilir. 21 Ağustos 2020’de ihale açılır. Aynı iş bu kez 3 milyar 200 milyona değil, 9 milyar 449 milyon 995 bin 834 liraya beşli çeteye peşkeş çekilir.

Saray’daki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için, tek bir imza ile 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış, daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.

Aslında ben bugün size Saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu daha anlatmak için gelmedim. Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni bir haber değil.

Ben bugün, hala devletimizde vatanseverler var demek için, direnenler var demek için sizleri evime davet ettim. Bu vatanseverler, yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar.

Devletin denetlemeyle görevli kurumlarının onurlu memurları bu işleri incelemeyi bırakmış değiller. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar, hiç merak etmeyin bu daha başlangıç.

Hepsini açıklayacağız. Ey şahıs! Sana çok sürprizlerim var. Benim karşıma çıkamıyorsun ama duyduğum kadarıyla tam şu an da yine ekranlara çıkmışsın. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum: Bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz?

Neyse, siz sormasanız da bu devletin şerefli, onurlu bürokratları da halkımız da soruyor ve soracak zaten. Söyledim, yine söyleyeceğim artık bu devletin onurlu bürokratlarının zamanı geliyor. Bu suçlara ortak olanlara ise tabi ki farklı bir muamele olacak. Selam olsun o vatanperver bürokratlara, selam olsun Memur Teoman’lara, selam olsun direnenlere, selam olsun.