Kılıçdaroğlu: İktidar harekatı iç politika malzemesi yapmaya çalışıyor

Yayın tarihi: 15 Ekim 2019 Salı 2:04 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2019 Salı 6:31 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Milletimizin her bir ferdine, AK Parti saflarında çalışmak için davet ediyorum” sözlerine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidar, harekâtı iç politikaya malzeme yapmaya çalışıyor. Bu doğru değil” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Barış Pınarı Harekatı”nı partisinin MYK toplantısında değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun, “İktidar, harekâtı iç politikaya malzeme yapmaya çalışıyor. Bu doğru değil” dediği öğrenildi.

Milliyet’ten Şevket Yaman’ın haberine göre; Yaklaşık 4 saat süren toplantının ana gündemini Barış Pınarı Harekâtı’na yönelik gelişmeler oluşturdu. Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, uluslararası tepkiler konusunda bilgilendirmede bulundu.

Çeviköz’ün MYK’ya sunduğu raporda, “Katar, Azerbaycan, Pakistan ve Venezuella dışında neredeyse bütün dünya Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik askeri müdahalesine karşıdır. Tekil olarak ülkelerin tepkileri dışında, BM ve NATO kaygılı, AB ve Arap Birliği tepkilidir. BMGK’dan Türkiye’yi kınama kararı çıkmaması, BMGK’nın Türkiye’yi kolladığı anlamına gelmez. ABD ve Rusya, bölgedeki yeni durum üzerinden bir mücadeleye girişmişlerdir” değerlendirmesi yapıldı.

Toplantıda, Genel Başkan yardımcılarından Orhan Sarıbal, “gıda güvenliği” konusunda bir sunum yaparken, Aykut Erdoğdu da, ‘IMF’nin Türkiye mektubu’ konusunda bilgilendirmede bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin su markası Hamidiye, CHP Genel Merkezi’nde kullanılmaya başlandı. Genel merkezde daha önce kullanılan su alımları da iptal edildi.