Kılıçdaroğlu iddiası! Kurultayda ‘bu son’ diyecek

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 2:47 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 2:47 pm

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda “Bir daha aday olmayacağım, bu son” diyeceği iddiasında bulundu.

CHP’nin hafta sonu yapılacak büyük kurultayı için geri sayım başladı.

Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı kurultayın ilk günü genel başkan, ikinci günü Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi yapılacak.

Kurultayda, 1368 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek. CHP Genel Başkanlığına adayolabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için de 10 delegenin imzası gerekecek.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun delegeler tarafından yeniden aday gösterilmesi, Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de aday olabilmek için yeterli sayıya ulaşması bekleniyor.

CHP’de kurultaya doğru! Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama

‘BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM, BU SON’

Bu arada gazeteci İsmail Saymaz kurultayla ilgili bir iddiayı X (Twitter) hesabından paylaştı. Saymaz paylaşımına göre, Kılıçdaroğlu kurultayda “Bir daha aday olmayacağım, bu son” diyecek.

Saymaz’ın paylaşımı şu şekilde: “CHP Genel Merkezi’nin dolaşıma soktuğu iddiaya göre Kılıçdaroğlu, kurultayda “Bir daha aday olmayacağım, bu son” diyecek. Siyasette, “Vallahi billahi bırakacağım” vaadiyle aday olunduğuna herhalde ilk kez şahit oluyoruz.”

CHP’de Kurultay’a geri sayım başladı! Özgür Özel kadrosunu ilk kez açıkladı