Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası İmamoğlu ‘bayram öncesi’ni işaret etti

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 1:17 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 5:41 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme hakkında konuşan İBB Başkan Ekrem İmamoğlu “CHP değişime liderlik etmeli.” ifadelerini kulandı. Sözlerine devam eden İmamoğlu, “Genel Başkanı’mızın umuyorum ki bayram öncesi yapacağı bazı aktarımlar sonrasında belki farklı bir ortam, farklı bir buluşma ya da benim de bireysel olarak kamuoyunu bilgilendireceğim taraflar olabilecektir. Bunu zaman gösterecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden sonra konuştu.

Panorama 1453 Tarih Müzesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Benim Sayın Genel Başkanımızla görüşmem kadar doğal bir şey yok. Elbetteki basının ve toplumun yoğun ilgisini anlıyorum. Kolay bir zaman diliminde değiliz. Ülkemizin birçok sorunu var. Seçimle birlikte her sorunun çözüme kavuştuğunu iddia edemez. Seçimi kazanan bir iktidar, bir Cumhurbaşkanı var. Ülkenin sorunlarına çözüm bulmak için çok çalışmalılar ve çalışacaklar. Yürekten söylüyorum ki görev alan herkesin bu hükümette memleketin iyiliği, adaleti, boş yere hapiste yatan, anlamsız mahkemelerle uğraşan Ekrem İmamoğlu var.

Kulis! Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na ‘genel başkanlık’ sorusu

“BASKI ALTINDA EKONOMİ YÖNETİMİNİN BİZİ TAŞIDIĞI SONUÇLAR”

Adaletle ilgili bu sorunların çözüme kavuşması… Memleketin ekonomik sorunları çok derin. Bir haftada yüzde 20 devalüasyon oldu on gün içinde. Etmek zorunda çünkü baskı altında bir ekonomi düzeninin bizi taşıdığı sonuçlar… Ekonomiden adalete, içişleri bakanlığı’ndan şehircilik bakanlığı’ndan beklentilerimiz var. İSKİ yönetim kurulu’na dört senedir atama yapamıyorum. Kendi usulümle çözüm bulmaya çalışıyorum. Tüm bu konularda yeni hükümetin başarılı olmasını en az onlar kadar isteyen bir belediye başkanıyım. İnşallah bunu yapsınlar ki biz de daha iyisi için yarışalım.

KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Seçimi kaybettik. İki kere iki dört. Millet İttifakı olarak başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, hepimizin şapkamızı önüne koyacağız, düşüneceğiz ve ortak akılla doğru kararlar alacağız. Burada en önemli kurum CHP’dir. CHP, İttifaka liderlik ettiği gibi bugün de değişim ve dönüşüme liderlik etmek, öncü hamleleri yapmak zorundadır. Bunun da adresi CHP olduğu için onun da ana noktası çok kıymetli Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’dur.”

“DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞTIM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahlatlıbel’de yaptığı görüşmeyi anlatan İmamoğlu, “Çarşamba günü yaptığımız buluşmada benim kendilerine birtakım hatırlatmalarım, önerilerim doğrultusundaki talebimden ötürü bir araya geldik. Düşüncelerimi değişim yönündeki parametreleri, neler olması noktasındaki aşamaları yine kendisiyle paylaştım” dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti: “Çok makul, çok güzel, çok değerli hatta pozitif anlamda uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşmayı yaptık kendileriyle. Tabii ki bunun bir zaman dilimi vardır, benim bu sohbetten değişim ve dönüşüm adına aktarabileceğim şimdilik bu kadar.”

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında “uzlaşı” kulisi

“YAPILMASI GEREKENLERİ PAYLAŞTIM”

“Bir yandan sayın Genel Başkanı’mızın attığı adımları da takip ediyoruz” diyen İmamoğlu, “Ama değişim ve dönüşümün içeriği oldukça geniştir. Süreci oldukça kıymetlidir, ele alınması gereken ve kamuoyuna hissettirilmesi gereken tarafları oldukça fazladır. Şu anda yapılan hamleler toplum için yeterli gelmediğini biliyoruz. Yeterli gelmeyen ama yeterli olması için yapılması gerekenlerle ilgili tüm fikirleri kendisine paylaştım. Kurumsal olarak yaklaşık 15 yıldır CHP’nin bir üyesi, bir ferdi olarak hiçbir zaman parti içindeki meseleleri ve süreçleri bu seviyenin daha ötesinde paylaşmadım, paylaşmayı da doğru bulmam” ifadelerini kullandı.

“KAMUOYUNUN BİLMESİ GEREKEN KONULAR VAR”

İmamoğlu, şunları ifade etti: “Bahsettiğimiz meselelerin içerisinde kamuoyunun bilmek zorunda olduğu, bilmesi gereken kısımları da var. O kısımlarıyla ilgili Genel Başkanı’mızın umuyorum ki bayram öncesi yapacağı bazı aktarımlar sonrasında belki farklı bir ortam, farklı bir buluşma ya da benim de bireysel olarak kamuoyunu bilgilendireceğim taraflar olabilecektir. Bunu zaman gösterecek. Şimdilik sayın Genel Başkanı’mdan çok saygın, özenli ve değerli buluşmalarımızı sonuçlandırdık.”

MUHALEFETİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLAYACAK”

İBB Başkanı İmamoğlu, şunları kaydetti: “Bu aşamadan sonra umuyorum ülkemizin önünü açacak, muhalefetin yeniden güçlenmesini sağlayacak, CHP’yi daha güçlü bir şekilde sürecin tasarlayacağı, yerel seçimlere dönük daha güçlü sağlayacak, ittifakın mutabakatıyla daha farklı, daha yenilenmiş, ülkemizi 21. yüzyıla hazırlayan demokratik, adil, bu ülkedeki her katmanın kendisini bu memleketin sahibi hissettiği ortak mücadelemizi devam ettiririz diye düşünüyorum.”

Bülent Kuşoğlu: Kılıçdaroğlu Kurultay’da aday gösterilecek