Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında “uzlaşı” kulisi

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 10:48 am - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 10:49 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yapılan görüşmeden uzlaşı kararı çıktığı ve Ekrem İmamoğlu’nun hazırlayacağı yol haritasıyla hareket edileceği belirtildi.

Halk TV Yazarı Fikret Bila, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında önceki gün Ankara Ahlatlıbel Tesisleri’nde yapılan görüşme hakkında kulis bilgilerinin aktardı.

Fikret Bila’nın aktardığına görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında uzlaşı çıktı, CHP’nin izleyeceği yol ile ilgili İmamoğlu bir yol haritası hazırlayacak.

Bila yazısında konu hakkında, “Bu görüşmede bir uzlaşmaya ve sürecin birlikte yürütülmesi kararına varıldığını, İmamoğlu’nun bu konuda bir “yol haritası” belirlemek üzere bir çalışma yapacağını ve çalışma tamamlandıktan sonra yeniden Kılıçdaroğlu’yla bir araya geleceğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU’NA GENEL BAŞKANLIK İÇİN NE DEDİ?

Fikret Bila, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık için Ekrem İmamoğlu’na belirttiği fikirleri de aktardı. Bila’nın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’ndan Mayıs 2024’te yapılacak yerel seçime kadar İBB Başkanı olarak kalmasını istediği, seçimden sonra genel başkanlığa aday olabileceğini söyledi.

Bila’nın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na şunları söyledi: “Belediye başkanlığından ayrılmanız, yerel seçim öncesinde İstanbul’u AK Parti’ye bırakmanız yanlış olur. Seçmenden de tepki görürüz. Siz yerel seçimlerde İstanbul için yeniden aday olun. İstanbul’u kazanmamız yerel seçimler için çok önemli. Belediye Meclisi’nde de CHP’nin çoğunluğu sağlaması hareket alanımızı genişletir. Yerel seçimden sonra aday olabilirsiniz. Yerinize de bir CHP’li üye vekâlet eder. Seçimi hep birlikte yönetiriz. Ben demokratik bir kurultay zemini hazırlayacağım.”

Kulis! Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’na ‘genel başkanlık’ sorusu