Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert çıkış! “Sen değil misin terör örgütleriyle masaya oturan”

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2023 Perşembe 10:12 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe 12:58 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde açıklama yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terör örgütleriyle masaya oturduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu “. Buradan açıkça ilan ediyorum Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zaman da oturmayacağım. Nokta.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ikinci tur seçimleri öncesinde CHP Genel Merkezi’nde Türkiye’ye seslendiği bir basın açıklaması yaptı. Terör örgütleriyle masaya oturduğunu söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, mülteci sorunlarını da dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu sığınmacılar ve mülteciler hakkında “Farkında mısınız bunlar kalırsa 10 milyondan fazla sığınmacı daha Türkiye’ye gelecek. Bunlar kalırsa dolar 30 liraya fırlayacak, kaçaklar sığınmacılar potansiyel suç makinasına dönüşecek yağmalar başlayacak. Bunlar kalırsa şehirler sığınmacıların mafya çetelerinin kontrolüne geçecek. ” diyerek göreve gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğinin altını çizdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ikinci tur çağrısı: Vatanını seven sandığa gelsin!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Sevgili vatandaşlarım, huzur havasında geçmesi gereke bir seçim süreci Erdoğan’ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendi. Ben karşımda daha mert daha yürekli bir rakip görmek isterdim. İnsanlarımız.  İnsanlarımız montajlardan medet ummayan adayları hakkediyordu. Siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi. Milletimizi çaresizlik içinde iftira ve karalama kampanyalarıyla karalamaya çalışılanlar amaçlarına ulaşamadı.

“MEVCUT YÖNETİMİN KARA PROPAGANDASINA MARUZ BIRAKILDI”

Milletimiz ilk turda yetkiyi iktidara vermeyerek, bu sistemden ve zihniyetten memnuniyetsizliğini gayet açık bir şekilde ortaya koydu. Milletimiz bize de çok etkili başka bir mesaj verdi. Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi. Kimi gidip tepkisel oy kullandı. Kimi de istemeye istemeye Erdoğan’a gitti. Çünkü mevcut yönetimin  kara propagandasına maruz bırakıldı vatandaşlarımız.

“5 MÜŞAHİDE İHTİYACIMIZ VAR”

Bu güzel memleketimizde adalet bereket ve huzuru getirmek için ulaşmamız gereken milyonlarca vatandaşımız var. Bu 10 günde tüm gayretimizi göstereceğiz. Ama öncelikle YSK meselesini açıklığa kavuşturayım. Tüm tutanaklar elimizde tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. YSK’ya gerekli tüm itirazları yaptık. Son bir oy dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz. Ancak bu seçim bir kez daha gösterdi ki bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor. 28 Mayıs tarihinde seçim sabahı her sandıkta bu kez 1-2 değil 5 müşahide ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek her koşulda güvenebileceğimiz çok daha fazla yiğit kadın ve erkek sandık görevlisine ihtiyacımız var. Bize oy veren 25 milyon  kişiye çağrı yapıyorum.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: SEN DEĞİL MİSİN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MASAYA OTURAN

Ama gelin önce terör meselesini , asıl muhatabıyla yani Erdoğan ile konuşalım. Erdoğan sen değil misin terör örgütleriyle defalarca masaya oturan. Kapı arkasında gizli gizli pazarlıklar yapan senin ne haddine bizim vatan sevgimizi sorgulamak. Buradan açıkça ilan ediyorum Ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zaman da oturmayacağım. Nokta. Erdoğan senin izlediği hiçbir gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim. Erdoğan sen değil misin FETÖ’yü besleyip büyüten ayağına kadar giden ‘ne olursun yalvarıyorum geri dön’ diyen sen değil misin. Sen değil misin milletin ordusuna kumpas kuran bu millet bunları bilmiyor mu? Ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım ve asla ve asla durmayacağım. Nokta.

Kulis: Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Sinan Oğan’a Göç Bakanlığı teklifi

“TÜM MÜLTECİLER EVLERİNE GİDECEK”

Erdoğan açıkça söylüyorum ülkenin sınırlarına namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile  milyondan fazla mülteci getirdin ithal oy sağlamak için vatandaşlığı sattın. Kendi vatandaşlarımızı mülteci durumuna düşürdün. Buradan ilan ediyorum ben göreve gelir gelmez tüm mültecileri evlerine götüreceğim Nokta. Sen bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına teslim ettin. Buradan ilan ediyorum iktidara gelir gelmez uyuşturucu baronlarının tamamının kökünü kazıyacağım Nokta. Bu sebeple iki adet torbacıya öldürttüğünüz gerçek ülkücü kardeşimiz Sinan Ateş’in hesabını kuytuda saklanan suçlulardan soracağım. Nokta.

“MİLLETİN PARASINDA GÖZÜ OLANIN GÖZÜNÜ ÇIKARACAĞIM”

Erdoğan sen parmağındaki tek yüzükle iktidara geldin ve bu yüzükten başka bir şeyim varsa hırsızı diyebilirsiniz dedin. Şimdi etrafındakileri 7 sülaleni zengin yaptın. Buradan ilan ediyorum devletin ve milletin 5 kurşunda gözü olanın gözünü çıkaracağım. Söz verdim milletime burunlarından fitil fitil getireceğim. Bu memlekette vatansever kamu görevlileri var.

“BUNLAR KALIRSA 10 MİLYONDAN FAZLA SIĞINMACI DAHA ÜLKEYE GELECEK”

Farkında mısınız bunlar kalırsa 10 milyondan fazla sığınmacı daha Türkiye’ye gelecek. Bunlar kalırsa dolar 30 liraya fırlayacak, kaçaklar sığınmacılar potansiyel suç makinasına dönüşecek yağmalar başlayacak. Bunlar kalırsa şehirler sığınmacıların mafya çetelerinin kontrolüne geçecek. Bunlar kalırsa kadın cinayetleri artmaya devam edecek genç kadınları sokağa tek başına çıkamayacak. Bunlar kalırsa domuz bağıyla insanlarımızı öldüren iktidara ortak olacak. Bunlar kalırsa her meşrepten teröristi memlekete ve meclise sokacaklar. Kimse kusura bakmasın biz izin vermeyeceğiz Nokta.

Özdağ: Bu teklifleri Erdoğan’a yapmadım ki Kemal Bey’e yaptım

“EN AZ 1 MİLYON VATANDAŞIMIZ SANDIK GÜVENLİĞİNİ KORUMALI”

Bunun için 28 Mayıs’ta sandığa gitmek hepimizin ahlaki vicdani ve vatani bir görevdir. İşte bunun için en az bir milyon insan sandık başında olacağız. Söz mü? En az bir milyon insan güvenliği sağlayacağız. Sevgili vatandaşım seni de oy attığın sandığın başında bekliyorum. Dün söyledim yine söylüyorum. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Milletim ayağa kalksın vatanını seven bizimle omuz omuza versin vatanını seven sandığa gelsin.