“Kılıçdaroğlu enflasyonu düşürecek adımları atmak için İngiltere’ye gitti!”

Yayın tarihi: 3 Kasım 2022 Perşembe 12:32 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2022 Perşembe 8:35 pm

CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar çevrelerince eleştirilen İngiltere ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamalarda bugün TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına dikkat çekti, ziyaretin gerekçelerini açıkladı.

CHP’li Erdem, Kılıçdaroğlu’nun bu ziyaretlerle seçim sonrası Altılı Masa iktidarının ekonomideki yol haritasına ilişkin temeller attığını savundu. Erdem, , “ülkemizde hem yatırım, hem de istihdama yönelik faaliyetler yapmalarını sağlamak gerekir. Kemal Kılıçdaroğlu şu an Avrupa’da bunun temellerini atıyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU BU TABLOYA GÖZ MÜ YUMSUN?

Bugün açıklanan enflasyon rakamlarına yönelik yorumlarda bulunan CHP Parti Meclis Üyesi Erdem, “Enflasyon TÜİK’in güven vermeyen rakamlarına göre yüzde 85.51, bağımsız akademisyenlerin rakamlarına göre %185.34. Ne yapacak Kılıçdaroğlu bu tabloya göz mü yumacak?” diye sordu.

TÜRKİYE’YE YATIRIM ÇEKECEK

“Genel başkanımızın ziyaretleri Altılı Masa’nın seçimin hemen ertesi gününde bu tabloyu yok edecek adımların hızlıca atılması için önemli temel atma girişimleridir” diyen Erdem, CHP liderinin Türkiye’ye yatırım çekmek istediğinin altını çizdi.

VİZYONSUZ, DÜŞÜK PROFİLLİ BAKAN ENFLASYONU

AKP iktidarının Türkiye’yi geri dönemeyeceği bir girdabın içine soktuğunu belirten Erdem, “Ne diyordu Nureddin Nebati? Enflasyon yıl sonunda düşecek demiyor muydu? Düştü mü hayır katlanarak arttı! Bunlar bu memleketi öyle bir girdabın içine soktular ki asla çıkaramazlar. O vizyon, o bilgi birikim bunlarda yok! Ekonomideki enflasyonun yanı sıra düşük profilli bakan enflasyonu da yaşıyoruz…” diye konuştu.

İktidarın Türkiye’yi Londralı tefecilere teslim ettiğini vurgulayan CHP Parti Meclis Üyesi şunları aktardı;

“Erdoğan ülkeyi londralı tefecilere teslim ederken, Kılıçdaroğlu, ülkemize yatırım yapacak, fabrika kuracak temiz yatırım fonlarını ikna etmek üzere Avrupayı geziyor.

“Erdoğan’ın sıcak para stratejisi, yüksek faizle ülkeyi borçlandırıp, gelen borç paraları 5’li çeteye yedirmektir.

“Bu sebeple, memleket perişan; tefecilere faiz ödemekten helak olmuş vaziyette.

“Oysa ne gerekir? Temiz, yatırım odaklı fonları ülkeye getirmek, ülkemizde hem yatırım, hem de istihdama yönelik faaliyetler yapmalarını sağlamak gerekir. Kemal Kılıçdaroğlu şu an Avrupa’da bunun temellerini atıyor. 2023’ten hemen sonra, hızla üretim ve yatırıma dayalı dış finansman yoluyla toparlanacağız.

CHP’li Eren Erdem’in açıklamalarının tamamı şu şekilde;

“Enflasyon ekim ayında yüzde 3,54 arttı, yıllık bazda yüzde 85,51 oldu. Bakın bu bugün TÜİK’in açıkladığı, topluma güven vermeyen, vatandaşa inandırıcı gelmeyen rakam. Bağımsız akademisyenlerin yani ENAG’ın verilerine göre aylık %7.18 yıllık artış %185.34…

Ülkenin en büyük muhalefet partisinin lideri Kılıçdaroğlu ne yapacak? Bu tabloya göz mü yumacak? Altılı Masa iktidara geldiğinde bu korkunç tabloyu nasıl aşacak? Genel başkanımızın ziyaretleri Altılı Masa’nın seçimin hemen ertesi gününde bu tabloyu yok edecek adımların hızlıca atılması için önemli temel atma girişimleridir.

Ne diyordu Nureddin Nebati? Enflasyon yıl sonunda düşecek demiyor muydu? Düştü mü hayır katlanarak arttı! Bunlar bu memleketi öyle bir girdabın içine soktular ki asla çıkaramazlar. O vizyon, o bilgi birikim bunlarda yok! Ekonomideki enflasyonun yanı sıra düşük profilli bakan enflasyonu da yaşıyoruz…

Erdoğan ülkeyi londralı tefecilere teslim ederken, Kılıçdaroğlu, ülkemize yatırım yapacak, fabrika kuracak temiz yatırım fonlarını ikna etmek üzere Avrupayı geziyor.

Erdoğan’ın sıcak para stratejisi, yüksek faizle ülkeyi borçlandırıp, gelen borç paraları 5’li çeteye yedirmektir.

Bu sebeple, memleket perişan; tefecilere faiz ödemekten helak olmuş vaziyette.

Oysa ne gerekir? Temiz, yatırım odaklı fonları ülkeye getirmek, ülkemizde hem yatırım, hem de istihdama yönelik faaliyetler yapmalarını sağlamak gerekir. Kemal Kılıçdaroğlu şu an Avrupa’da bunun temellerini atıyor. 2023’ten hemen sonra, hızla üretim ve yatırıma dayalı dış finansman yoluyla toparlanacağız.