Kılıçdaroğlu’nun DEVA ilçe başkanlarıyla görüştüğü iddiasına Murat Emir’den ’39 vekil’ uyarısı

Yayın tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba 2:38 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 2:42 pm

TELE1’de katıldığı programda CHP’nin şu anki yönetimi hakkında “Bu kadronun Türkiye’ye söyleyeceği bir şey kalmadı” diyen CHP Milletvekili Murat Emir, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partili İlçe Başkanlarıyla yaptığı görüşmeye “39 vekil” olayını işaret ederek uyarıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hafta sonu İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü iddia edildi. Ayrıca Kılıçdaroğlu ile görüşen DEVA Partili ilçe başkanlarının partilerinden istifa edeceği CHP’ye geçeceği ve DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman’a belediye başkanlığı verileceği iddia edildi.

DEĞİŞİM TARAFTARI CHP’Lİ MURAT EMİR’DEN TEPKİ

CHP’nin büyük kurultayında değişimden yana tavır sergileyen ve Özgür Özel’i desteklediğini söyleyen Milletvekili Murat Emir ise kendisine ait sosyal medya hesabından “Yeni bir “39 vekil vakası” hazırlığının yapıldığından kaygılıyız” diyerek uyarıda bulundu.

Murat Emir açıklamasında şunları kaydetti:

Sağın ıskartaya çıkmış, siyasi yaşamını tüketmiş aktörlerine partimizin önemli koltukları ikram edilerek sağdan oy alamayacağımızın onlarca örneğini yaşayarak gördük. Yerel seçim öncesinde Deva partili ilçe başkanlarının partimize devşirilmesinin arka planında siyasal/ideolojik bir yakınlaşma olduğunu düşünmek için hiç bir nedenimiz yok. Yeni bir “39 vekil vakası” hazırlığının yapıldığından kaygılıyız. Partimiz bir evvel kendi ilkelerine ve değerlerine dönmek zorundadır. Değişim şarttır.

“BU KADRONUN TÜRKİYE’YE SÖYLEYECEĞİ BİR ŞEY KALMADI”

CHP’li Murat Emir TELE1’de Zeynel Lüle’nin sorularını yanıtladığı programda kurultay sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve şu anki yönetim hakkında ” Bu kadronun Türkiye’ye verebileceği bir şey kalmadı” demişti.

CHP’li Murat Emir’den ‘değişim’ çıkışı: Bu kadronun Türkiye’ye söyleyeceği bir şey kalmadı

39 VEKİL VAKASI NEDİR?

Millet İttifakı’nın en büyük partisi olan CHP, 28 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde listelerine Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti ve Türkiye Değişim Partisi’nden toplam 39 ismi kendi listesinden Meclis’e girmesini sağladı. Seçim sonrasında Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi’nin söylemlerindeki değişimler özellikle verdikleri oylarla TBMM’ye girmesini sağlayan CHP seçmeninde büyük tepkiyle karşılandı.

CHP’nin Ankara İl kongresi! Örsan Öymen’den “İki genel seçimi üst üste kaybeden genel başkan adayı olmamalı” çıkışı