Kılıçdaroğlu: Çiftçi ekemezse parayı dışarıyı akıtırsınız

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2022 Salı 11:27 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 11:27 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’nin Büyükdöllük Köyü’nde ayçiçeği üreticisi ile buluştu. Çiftçinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Çiftçi ekmezse ne olur? Çiftçiye veremediğiniz parayı dışarıya akıtacaksınız” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ayçiçeği tarlasında çiftçilerin sorunlarını dinledi. Çiftçinin önemini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin insanı sizin ne kadar değerli bir iş yaptığını biliyor, sizler gidince aç kalacağımızı hepimiz biliyoruz.” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZ KİMSEYE MİNNET DUYMAK İSTEMİYOR”

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Ürününe evladı gibi bakan çiftçiler ile birlikteyiz. Pandemi ile birlikte tarımın ne kadar stratejik olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de her şeye aşırı zamlar yapıldı. Çiftçi tarlasını nasıl ekeceğini bilemez hale geldi. Şimdi bereketli bir tarlanın önündeyiz, ton başına bir fiyat verilmesi lazım, destek hariç alım fiyatının 16 lira olması lazım. Eğer bu alım fiyatı deklare edilir ton başına alınırsa çiftçi bırakın kar etmeyi, önümüzdeki yıl ekmeyi garantileyecektir. Ekmezse ne olur, çiftçiye veremediğiniz paranın çok daha fazlasını yurtdışında ürünler eken çiftçinin kasasına aktarırsınız. Dolar olarak ithal edersiniz.

Çiftçimiz çalışkandır, tarlası bereketlidir, çiftçilerimiz kimseye minnet duymak istemiyor. Mahçup olmak istemiyor. Bu ülkenin insanı sizin ne kadar değerli bir iş yaptığını biliyor, sizler gidince aç kalacağımızı hepimiz biliyoruz. Sizi desteklemek bizim en temel görevlerimizden biridir.

CHP’li gençlerden Bakan Kurum hakkında suç duyurusu