Kılıçdaroğlu: Artık herkesin kapısında para dilenen bir Türkiye görmeyeceksiniz

Yayın tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi 4:19 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2023 Cumartesi 4:21 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bulgaristan’daki iftar programı öncesinde videolu bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, “Herkesin kapısında para dilenen, ben ettim sen etme diyen bir Türkiye görmeyeceksiniz artık. Hiç merak etmeyin” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iftar programına katılmak için gittiği Bulgaristan’ın Kırcaaeli kentinden videolu bir mesaj paylaştı.

AKP iktidarında, devlet politikalarının da partileştirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Devlet politikası partilerden bağımsızdır. Bay Kemal’de devlet yine devlet olacak. Devlet ciddi olacak, ciddi. Olması gerektiği gibi” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“HERKESİN KAPISINDA PARA DİLENEN BİR TÜRKİYE GÖRMEYECEKSİNİZ ARTIK”

“Size Kırcaali’den sesleniyorum. Tek bir lafım olacak. Bakın Türk dünyası politikası, Akdeniz politikası, dış politika ve savunma sanayi politikası… Bunlar devlet politikalarıdır. Devlet politikası partilerden bağımsızdır. Çünkü devlet bakidir. Saray partiyi devletleştirdiği ve dış politikayı şahsileştirdiği için algı yapıyor. ‘Aslında bu Sovyet rejimidir, parti devletmiş gibi davranıyor, Bay Kemal gelince o duracak, bu duracak’ algısı yapıyorlar. Durmaz efendim, durmaz. Bay Kemal’de devlet yine devlet olacak. Devlet ciddi olacak, ciddi. Olması gerektiği gibi. Herkesin kapısında para dilenen, ben ettim sen etme diyen bir Türkiye görmeyeceksiniz artık. Hiç merak etmeyin. Kırcaali’den herkese yürekten selamlar.”

Kılıçdaroğlu Edirne’de Eski Camii’yi ziyaret etti