KESK: Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınması kabul edilemez

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 10:51 am - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 10:55 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki gösteren KESK’in açıklamasında, “Kabul edilemez, derhal serbest bırakılmalıdır” denildi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın trollerin sosyal medyada dolaşıma soktuğu kurgu video nedeniyle gözaltına alınmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) de Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu ve derhal serbest bırakılması gerektiğini belirterek TELE1 çalışanları ve Merdan Yanardağ ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti.

“DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR”

KESK’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın linç kampanyası sonrası gözaltına alınması hukukun evrensel değerlerinin ve en temel demokratik hakların kullanılmasının ayaklar altına alındığını bir kez daha göstermektedir. Muhalif ve özgür medyayı dizayn etmeye yönelik bu operasyona karşı @merdanyanardag ve @tele1comtr emekçileri ile dayanışma içindeyiz. Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınması kabul edilemez, derhal serbest bırakılmalıdır.”

Yezdan Kaya: Merdan Yanardağ’ı hedef gösterenler özür dilemek için sıraya girecek