Almanya maçında güzel oyununu golle süsleyen Juventus’lu Kenan Yıldız kimdir?

Yayın tarihi: 19 Kasım 2023 Pazar 9:38 am - Güncelleme: 19 Kasım 2023 Pazar 10:10 am

İtalyan ekibi Juventus’ta geçtiğimiz günlerde A takıma yükselen 19 yaşındaki futbolcu Kenan Yıldız, Almanya ile oynanan hazırlık maçında performansıyla mest etti. Maça attığı golle damga vuran Kenan Yıldız kimdir? Kenan Yıldız hangi mevkide oynuyor? İşte ayrıntılar…

İtalya Seria A ekibi Juventus’un genç kadrosunda yer alan Milli oyuncu Kenan Yıldız, 7 Kasım’da İtalyan devinin A takımına dahil oldu.

Juventus’un resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Kenan Yıldız Juventus A Takımı’na katıldı. Tebrikler” denildi. 18 yaşındaki genç yıldız, 7 Kasım 2023 Salı gününden itibaren Juventus A Takımı’nın bir parçası oldu.

ALLEGRI: HARİKA BİR OYUNCU OLACAK

Juventus’un Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, daha önce genç futbolcuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yıldız harika bir oyuncu olacak” demişti.

ALMANYA MAÇINDA MEST ETTİ

Genç oyuncu, 18 Kasım gecesi Berlin’de oynanan Türkiye-Almanya maçında ikinci kez milli formayı giydi. Maçta 1 gol atan ve galibiyetin mimarlarından biri olan Kenan Yıldız, oyunuyla hem Teknik Direktör Vincenzo Montella’yı hem de taraftarları mest etti.

JUVENTUS’TA OYNAYAN KENAN YILDIZ KİMDİR?

Juventus’ta forma giyen Milli oyuncu Kenan Yıldız, 4 Mayıs 2005 tarihinde Almanya’nın Regensburg şehrinde doğdu. 18 yaşındaki Kenan Yıldız, futbola Regensburg altyapısında başladı. Yıldız, kısa bir sürenin ardından Bayern Münih altyapısına transfer oldu.

Münih altyapısında 3 yıl boyunca forma giyen Kenan, 2022/23 sezonunun başında ise Juventus’a transfer oldu.

KENAN YILDIZ HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Forvet arkası, sağ ve sol kanat olarak forma giyebilen genç yıldız adayı, alt yaş kategorilerinde ise A Milli Takımımızı seçti.

U17 Milli Takımı ile 10 maça çıkan Kenan, 3 gol kaydetti. U21 Milli Takımı ile ise 8 maçta şans bulan 18 yaşındaki futbolcu, 2 kez gol sevinci yaşadı.

Kenan Yıldız, 2022/23 sezonunun başında transfer olduğu Juventus’un A Takım’ı ile de 5 kez maça çıkmayı başardı. Yıldız, 5 maçta toplamda 36 dakika süre aldı.

Kaynak: TELE1