Kemal Kılıçdaroğlu’ndan KKM ve vergi eleştirisi

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 8:46 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 8:52 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKM’ye ödenen 117 milyar TL faizden vergi alınmamasının anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Söke’de düzenlediği toplu açılış töreninde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, yurttaşın bir çok temel tüketim malzemesinden vergi ödediğini hatırlatarak Kur Korumalı Mevduat’a ödenen 117 milyar TL faizden vergi alınmamasını eleştirdi.
Kılıçdaroğlu, “Fırından ekmek alırsınız vergi ödersiniz, elektrik düğmesine bastığınızda dört çeşit vergi ödersiniz. Musluğu açtığınızda beş çeşit vergi ödersiniz. Kefen bezi aldığınızda vergi ödersiniz. Çocuğunuza defter, kitap, kalem aldığınızda vergi ödersiniz. İçtiğiniz suda vergi ödersiniz. Ama kur korumalı mevduatın sahiplerine bugüne kadar 117 milyar TL faiz ödendi. 117 milyar TL faiz ödüyorsunuz, bir kuruş bile bunlar vergi ödemiyor. Şimdi ben esnafa sesleniyorum, kadınlara, gençlere sesleniyorum, birileri 117 milyar TL faiz alacak, bir kuruş vergi ödemeyecek ama bu ülkenin insanı gidip ekmek aldığında vergi ödeyecek. Bu adalet midir? Bu hak mıdır? Anayasa diyor ki ‘herkes mali gücüne göre vergi öder.’ 117 milyar TL faiz elde edenler bir kuruş vergi vermezler ama buradaki esnaf vergi vermezse Maliye gelir boynuna biner, ‘niye paramı ödemiyorsun’ diye. Bu mudur adalet” ifadelerini kullandı.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU YENİDEN ADAY

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 2024 Yerel Seçimleri’nde yeniden aday olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız, sadece Aydın için değil Türkiye için de örnek belediye başkanlarımızdan biridir. Örneğin birinci yönü kadın bir belediye başkanı, ikinci bir yönü ise yaptığı harcamalar, hizmetler… Aydın’a yaptığı hizmetleri sanmayın ki sadece Aydınlılar biliyor. Bütün Türkiye biliyor. Bütün belediye başkanlarımız da Özlem Başkanımızı örnek alıyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte de Allah nasip ederse Özlem Başkanımız Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam edecek. Onu size, sizi de Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu 30 Ağustos için yazdı: Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gidenleriz