Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Şık ile görüştü! CHP’den açıklama

Yayın tarihi: 30 Aralık 2022 Cuma 7:02 am - Güncelleme: 30 Aralık 2022 Cuma 5:39 pm

Gazeteci Barış Pehlivan bugünkü yazısında Kemal Kılıçdaroğlu ve Ahmet Şık’ın gerçekleştirdiği görüşmeyi kaleme aldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan bugünkü “Kılıçdaroğlu’nun sır görüşmesi” başlıklı yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’ın görüşme yaptığını söyledi.

Kılıçdaroğlu detay vermedi

Barış Pehlivan’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Bundan yaklaşık üç hafta önce…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bütçe görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu’na seslendi. “Göreceksiniz, Millet İttifakı olarak temiz, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye’yi yeniden, beraber ve birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Öğrendim ki işte o gün bir kritik “birliktelik” yaşandı. Kısa süre önce “Alevilik” açıklamasıyla karşı karşıya getirilen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık ile Kılıçdaroğlu baş başa görüştü. CHP lideri, Şık’a bir kırgınlığının olmadığını o buluşmada söyledi. Ama duydum ki geleceğe dair bazı projeler de masaya yatırıldı.

Bir süredir kulağıma geliyordu, büyük bir ivme yakalayan TİP’in Millet İttifakı’na katılmasını isteyen CHP’liler vardı.

Hoş, TİP, HDP’nin de dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bir bileşeni… Ama işte siyaset bu, acaba Kılıçdaroğlu da TİP milletvekili Şık’tan Millet İttifakı’nı desteklemelerini istemiş olabilir mi?

Neden olmasın!

Ahmet Şık’a da sordum. Lakin “Görüşme özeldi, herhangi bir şey söyleyemem” dedi.

ÖZTRAK’TAN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla görüşmeyle ilgili soruya yanıt verdi. Faik Öztrak, görüşmenin gerçekleştiğini doğruladı. Öztrak, “Genel Başkan’ımızın Ahmet Şık ile görüştüğü doğru ama içerik konusunda söylenenler iddiadan ibaret. Biz iddialar üzerine konuşmayız” şeklinde konuştu.

Ahmet Şık bakanları tek tek sayarak çok sert ifadelerle yüklendi! “Evlere şenlik naylon kahraman”