Kemal Çebi, Küçükçekmece’deki saldırının iç yüzünü anlattı: Olayın siyasi bir yanı yok

Yayın tarihi: 10 Şubat 2024 Cumartesi 11:01 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2024 Cumartesi 11:05 pm

İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, AKP’li Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı yerin yakınlarındaki silahlı saldırı hakkında TELE1’e açıklama yaptı. Çebi olayın siyasi bir olay olmadığını adli bir olay olduğunu söyledi.

İstanbul Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı ve önceki dönem Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması için düzenlediği toplantı sırasında yakın çevrede silahlı saldırı yaşandı.

KEMAL ÇEBİ: OLAYIN SİYASİ BİR YANI YOK

TELE1’de Dr. Çiğdem Bayraktar Ör’ün sunduğu Türkiye’nin Gündemi programına konuk olan CHP’li Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi olayın siyasi bir yanı olmadığını söyledi.  Çebi ” Olayın siyasi bir olaymış gibi lanse edilmesi en hafif tabirle vicdansızlık. Olay’ın Aziz Bey’in seçim çalışmalarıyla hiç yakından uzaktan bir ilgisi yok, olay tamamen adli bir olaydır. Bu olayın neden yapıldığını bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var ki siyasi bir saldır değildir.

Ekrem İmamoğlu’ndan Küçükçekmece’deki saldırı hakkında dikkat çeken açıklama

“DERNEK BAŞKANINI ARADIM”

Sözlerine devam eden Çebi, “Aziz Bey’in içinde olduğu dernekten 50 -60 metre uzağında gerçekleşti. Derneğin duvarında ve camında kurşun izi yoktur, oradaki arkadaşlardan teyit aldı. Derneğin başkanını aradım Başkan bu ifadeleri verdi ‘ olayın bizimle hiçbir ilgisi yok, biz içerde duyduk, Aziz bey projelerini anlatıyordu silah sesi duyduk ve dışarı çıktık’. Bu olayın neden olduğunu öğrenemedik ama asla siyasi bir olay değildir ” dedi

Kaynak: TELE1