Kekten zehirlenen öğrenciler hastaneye kaldırıldı

Yayın tarihi: 20 Aralık 2019 Cuma 3:06 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2019 Cuma 5:11 pm

Denizli’de kekten zehirlendiğinden şüphelenilen 11 öğrenci hastanelik oldu.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki Hacı Halil Bektaş Ortaokulu’nun 11 öğrencisi, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Öğrencilerin zehirlenmesinin nedeni olarak, bir arkadaşlarının marketten alarak dağıttığı hazır kekten zehirlendikleri üzerinde durulurken, okuldan incelenmek üzere su numunesi de alındı. Çok sayıda öğrenci psikolojik olarak olaydan etkilenerek, ağladı.

Hacı Halil Bektaş Ortaokulu’nun 5’inci sınıf öğrencilerinde, bu sabah baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma şikayeti görülmesi üzerine okul yönetimi durumu 112 Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Okula çok sayıda ambulans sevk edildi. Öğrencilerden 11’i ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

20 kadar öğrencinin de hastaneye kaldırılan arkadaşlarını görünce psikolojik olarak etkilendikleri anlaşıldı. Öğrencilerin, sabah bir arkadaşlarının cuma hayrı için bir marketten alarak, dağıttığı keklerden zehirlenmiş olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi. Durumu öğrenen veli de telaşla okula akın etti. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, okuldaki sudan, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de okulda öğrencilere arkadaşlarının hayır için dağıttığı kekten incelenmek üzere numune aldı. Tedaviye alınan 11 öğrencinin durumlarının iyi olduğu bildirilirken, polis soruşturma başlattı.