Kedilere asit dökerek işkence eden sanıktan pişkin savunma: Amacım öldürmek değildi

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 12:47 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 12:48 pm

İstanbul Eyüpsultan’da kedilere asit döküp işkence ettiği iddia edilen ve hakkında 5 yıl 3 ay hapis cezası talep edilen sanık çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi. Suçlamaları reddeden sanık, “Birbirine saldıran kedileri engellemek için elimdeki asidi üzerlerine döktüm. Amacım öldürmek değildi’’ dedi.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde kedilerin üzerine asit dökerek işkence eden ve bu eylemi 2 kez tekrarladığı iddia edilen sanık Murat Özdemir hakim karşısına çıktı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, davaya müdahale talebinde bulunan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları da katıldı.

PİŞKİN SAVUNMA

Duruşmada savunma yapan sanık, Eyüpsultan’da bir camide temizlik görevlisi olarak çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

‘’Olay tarihinde yolda giderken köpeklerin istilasına uğradım. Kaçtıktan sonra kedilerin bulunduğu büyük bir grubun başka bir kediye zarar verdiğini görünce saldıran kedileri engellemek amacıyla elimde bulunan asidi üzerlerine döktüm. Yine farklı bir tarihte evimde beslemiş olduğum civcivlerden birini sokak kedilerinin götürdüğünü anlayınca sinirlendim ve pet bir şişeye tuz ruhunu koyarak kedinin üzerine döktüm. Bunun dışında kedilerin üzerine asit dökmedim, amacım öldürmek değildi. Her ne kadar hazırlık aşamasında sokak kedilerinin üzerine karton bardağa asit dökerek tahmini 5-6 tane kediye zarar verdiğime ve bu eylemi 2 kez tekrarladığıma dair beyanım bulunuyorsa da bunu kabul etmiyorum’’

Müdahale talebinde bulunan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları ise sanıktan şikayetçi olduklarını ve tutukluluk halinin devam etmesini isteyerek davaya katılmayı talep ettiler.

SAVCI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanığın eylemi birden fazla kez işleyişi ve hayvanlara yönelik kastını dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

TAHLİYE EDİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Murat Özdemir’in savunmasının alınmış olması, dosyada karartılacak bir delilin de kalmaması gerekçesiyle sanığın tahliyesine karar verdi. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin doğrudan veya dolaylı yoldan suçtan zarar görme sıfatının bulunmaması gerekçesiyle katılma talebini reddeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Murat Özdemir’in zincirleme şekilde ‘bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence veya acımasız ve zalimce muamelede bulunma’ suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Böyle vicdansızlık görülmedi! Kediye ağda bandı yapıştırdılar