Mahkeme kararını verdi! KCDP’ye açılan kapatma davasına ret

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 11:01 am - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 2:57 pm

TELE1 ÖZEL / CEREN URAL

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) hakkında açılan kapatma davası dördüncü duruşması bugün görüldü. Hakim, davayı reddetti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na (KCDP) yönelik ‘ahlaka aykırı faaliyet yürütmek’ iddiasıyla açılan kapatma davasının dördüncü duruşması bugün görüldü.

HAKİM DAVAYI REDDETTİ

İstanbul Çağlayan Adliyesi 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmaya öldürülen kadınların aileleri de katıldı. Hakim, kapatma davasını reddetti. Karar sonrası adliyede ‘kadın cinayetlerini durduracağız’ sloganları atıldı.

KDCP: BİZİ ASLA DURDURAMAYACAKLAR

Duruşma öncesinde KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim basın açıklaması yaptı.

Ataselim, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Derneğimize yönelik hukuksuzca bir kapatma davasıyla karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı, ‘Türkiye yüzyılı adaletin yüzyılı olacak’ diyor. Bugün çıkacak kararla göreceğiz. Hukukun üstünlüğü mü gerçekleşecek yoksa adaletin yüz karası bir günle mi karşı karşıya olacağız. Hep birlikte göreceğiz. Bugün bu ülkedeki adalet, yargı ve hükümet sisteminin nasıl bir sonuç doğurduğunu göreceğiz.

Bu mahkemeden her ne karar çıkarsa çıksın, bizim kararımız asla değişmeyecek. Bizi asla durduramayacaklar. Nerede bir kadın cinayeti olsa, nerede bir şiddet olsa, nerede bir çocuk istismarı olsa bizi orada görmeye devam edecekler.

Adalet Bakanı, Aile Bakanı, her gün bu topraklarda kadınlar öldürülürken, işleri güçleri yokmuş gibi erkeklerin sözde mağduriyetlerinden bahsediyorlar. Sanki bir sorun varmış gibi medeni kanunu silbaştan ele alacaklarını söylüyorlar. Bizim medeni haklarımız sizin pazarlık konunuz değildir. Kadınların yaşamı, erkeklerle aranızda yapacağınız anlaşmalarınızın mezesi değildir.

Bize kapatma davası açtılar. Biz kadın cinayeti verilerini raporluyoruz, davaları takip ediyoruz. Öldürülen kadınların ailelerine destek oluyoruz. Bu ülkede bir karanlığı getirmeye çalışıyorlar. Laiklik mücadelesini sürdürenler burada.”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yeni mücadele hattını açıkladı!